ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2013 Cumartesi 09:31

CHP'de İstanbul için kılıçlar çekiliyor

CHPde İstanbul için kılıçlar çekiliyor

CHP'de İstanbul Büyükşehir'deki ikili yarış bugün başlıyor.


İstanbul Belediyesi için kıyasıya bir rekabete hazırlanan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Ankara'ya çıkarma yaparken, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de İstanbul'da miting havasında adaylık açıklaması yapacak.

‘ÇARE SARIGÜL' DİYECEK

Üyelik kartı ve rozetini almak için, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle bugün Ankara'da olacak olan Sarıgül binlerce TDH üyesiyle Genel Merkez'e adeta çıkarma yapacak. 81 ilden TDH il başkanları ve üyeleri yüzlerce otobüsle Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde buluşma organizasyonu yaparken katılımcıların Beşiktaş'ın ünlü Çarşı Grubu'nun "Gücüne Güç Katmaya Geldik" marşının uyarlaması bir şarkı seslendirecekleri öğrenildi. Adaylık sürecinde Sarıgül "Çare Sarıgül" sloganını kullanacak. Sarıgül'e CHP üyeliği çerçevesinde altıoklu CHP rozetini bizzat Kılıçdaroğlu'nun takması beklenirken, aynı zamanda üyelik kartının de verileceği bildirildi.

İSTANBUL ‘TEKİN' ELLERDE

İstanbul yarışının iddialı diğer ismi Tekin ise "İstanbul Tekin ellerde" sloganıyla adaylık açıklamasın bugün Kadıköy'de gerçekleştiriyor. İskele Meydanı'nda büyük bir kalabalık toplayıp miting havası yaratmak isteyen Tekin bu toplantıyla Kılıçdaroğlu'na, "Yarışta ben de varım" mesajı vermeyi amaçlıyor. Tekin'in buradaki konuşmasında "Gezi ruhu, kadınlar, gençler, kent mağdurları, engelliler ve romanlar" ekseninde mesajlar vereceği öğrenilirken Tekin, Akşam'a, "Örgütümüz herkese en güzel mesajı verecek. İstanbul'un geleceği en önemli konudur. Mağdur yaratmayan bir belediyecilik anlayışı için geliyoruz" diye konuştu. Tekin'in adaylık ilanı toplantısı için hazırlanan afişlerde "sizin için rant, bizim için aşk" ifadesi dikkati çekiyor.

NİHAİ KARAR KILIÇDAROĞLU'NUN

CHP kulislerde İstanbul adaylığının belirlenmesinde ağırlıklı olarak kamuoyu yoklamalarının etkili olacağı ancak nihai kararın da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun inisiyatifiyle verileceği ifade ediliyor. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER