ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ocak 2014 Pazar 08:43

Başbakan’ın 10 günlük gündemi baş döndürecek

Başbakanın 10 günlük gündemi baş döndürecek

Asya ziyaretinden dönen Başbakan Erdoğan’ı yerel seçimlere kadar yoğun bir gündem bekliyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Japonya-Singapur ve Malezya’yı kapsayan yurtdışı ziyaretinin ardından ilçe ve belde belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtacak.

Star gazetesinin haberine göre, ziyareti öncesi seçim üst kurulunu toplayarak belirlediği adayları açıklamaya başlayacak olan Erdoğan’ı bugünden itibaren yoğun bir Türkiye gündemi bekliyor. Başbakan Erdoğan’ı ayrıca 17 Aralık operasyonu sonrası Türkiye’de yaşanan yargı krizi çerçevesindeki sorunlarla da ilgilenmek zorunda kalacak.

ADAYLAR AÇIKLANACAK

HSYK’nın yapısının değiştirilmesi, Yargıtay ve Danıştay’ın kanunlarında değişiklik, iptal edilen Adli Kolluk Yönetmeliği’nin yasa ile düzenlenmesi Başbakan Erdoğan ve AK Parti’nin en önemli gündem maddeleri olacak. Bu çerçevede Meclis genel kuruluna milletvekillerinin katılımı için Erdoğan’ın grup başkanvekilleri ve vekillerle görüşmeler yapması planlanıyor. Erdoğan’ın Uzakdoğu gezisi sırasında AK Parti seçim üst kurulu tarafından tamamlanan ilçe ve belde belediye başkan adayları Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan’ın belirlenen adaylar üzerinde son kez görüşmeler yapacağı ve kamuoyuna açıklamaya başlayacağı belirtildi.

BRÜKSEL’E ÇIKARMA YAPACAK

Başbakan Erdoğan yurtdışı ziyaretinin ardından yeni haftaya Bakanlar Kurulu toplantısı ile başlayacak. Erdoğan’ın masasında Dershanelerin dönüşümüne ilişkin düzenleme ve son dönemde hazırlanan bazı yasal düzenlemeler yer alacak.AB ile yürütülen müzakereler kapsamında 22 Ocak’ta Brüksel’e yapacağı ziyaret öncesi Erdoğan kritik görüşmeler yapacak. 3,5 yıl aradan sonra AB liderler zirvesinde katılacak olan Erdoğan, yol haritasını danışmanları ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile masaya yatırılacak.

BIRAKALIM TARTIŞMALARI HİZMET ETMEYE BAKALIM

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kaymakamlara hitaben yaptığı konuşmada, milletin hizmet edenlere ihtiyacı olduğunu belirtirken, “Bırakalım tartışmaları, hizmet etmeye bakalım. Milletin bizden beklediği hizmeti yapalım, ama iş yapalım” dedi. Türk İdareciler Derneği tarafından 10 Ocak 2014 İdareciler Günü düzenlediği toplantıda konuşan Ala, yılın en başarılı kaymakamlarına ödül verdı. Kaymakamlara seslenen Ala, “iz orada bir idareci olarak bulunmuyorsunuz sadece, milletin idaresinin de yansıması olarak bulunuyorsunuz orada” dedi. Milletin hizmete ihtiyacı olduğu sürece hizmet edenlere de ihtiyacı olacağını belirten Bakan Ala, “Bırakalım tartışmaları, hizmet etmeye bakalım. Milletimize hizmet ettikçe, onun bizim arkamızda nasıl durduğunu, bize nasıl yol gösterdiğini alim olmasa da arifhane bir tutumla bize nasıl destek verdiğini görüyoruz” dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER