ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ocak 2014 Perşembe 08:33

Başbakan Erdoğan: Afrika da bizi görecek

Başbakan Erdoğan: Afrika da bizi görecek

Başbakan Erdoğan, "TÜRKSAT 4A sayesinde televizyon yayınlarımız Afrika kıtasının da tamamına ulaşmış olacak" dedi.


Başbakan Tayyip Erdoğan, Japonya'daki resmi temasları kapsamında, TÜRKSAT 4A ve TÜRKSAT 4B uydularının yapıldığı Tokyo'daki Missuhishi Electric firmasının uydu üretim merkezini ziyaret etti.

Erdoğan, Mitsubishi Electric Genel Müdürü Kenichiro Yamanishi ile bir süre görüştükten sonra, yapımı tamamlanan TÜRKSAT 4A uydusunun teslim törenine katıldı. Önlük ve bone giyerek törene katılan Erdoğan, bu projenin Japonya ile uzay çalışmaları, havacılık, bilim, teknoloji alanında yürütülen ortak çalışmalarda ulaşılan başarının somut bir göstergesi olduğuna dikkati çekti.

KAPSAMA ALANI GENİŞLİYOR

Türkiye'nin haberleşme kapasitesini üç kat artıracak TÜRKSAT 4A ve TÜRKSAT 4B haberleşme uydularının üretimiyle ilgili çalışmalara 2011 yılında başlandığını belirten Erdoğan, 'Uydularımızın üretim faaliyetlerinin her aşaması, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın bir kuruluşu olan TÜRKSAT Başkanı ve mühendislerinin denetiminde yürütüldü. Halen televizyon yayınlarımız ve uydu haberleşme sinyallerimiz Avrupa'nın tamamının ve Asya'nın büyük bölümüne ulaşıyor. TÜRKSAT 4A uydusu sayesinde televizyon yayınlarımız ve uydu haberleşme sinyallerimiziz, Afrika kıtasının da tamamına ulaşmış olacak' dedi.

15 ŞUBAT'TA FIRLATILACAK

Erdoğan, TÜRKSAT 4A uydusunun, Japonya'dan Kazakistan'daki fırlatma üssüne götürüleceğini ve proton roketiyle 15 Şubat'ta uzaya fırlatılacağını bildirdi. Başbakan Erdoğan, TÜRKSAT 4B uydusunu da test süreçlerinin tamamlanmasının ardından 2014 yılının ikinci çeyreğinde uzaya fırlatmayı planladıklarını belirtti.

YERLİ ÜRETİM BAŞLAYACAK

Erdoğan, bu tür projeler vesilesiyle Japonya'da bulunan Türk mühendislerin TUSAŞ'ın tesislerinde kurulumu devam eden uydu montaj entegrasyon ve test merkezinde, yerli TÜRKSAT haberleşme uydularının üretiminde görev alacaklarını söyledi. Türkiye'nin, Japonya ile uzay çalışmaları alanında yürütülen başarılı işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulunduğu törende Erdoğan, TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay ve Mitsubishi Genel Müdürü Kenichiro Yamanishi, plaket imzaladı.

İMPARATOR İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan, resmi programı kapsamında, Japon İmparator Akihito ile İmparatorluk Sarayı'nda bir araya geldi. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan, gezisinin ikinci durağı Singapur'a geçti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER