ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2013 Salı 15:06

Başbakan Erdoğan Kürdistan'ı böyle savundu

Başbakan Erdoğan Kürdistanı böyle savundu

AK Parti grubunda partililere seslenen Erdoğan Diyarbakır'da Kürdistan ifadesini kullandığı için kendisine tepki veren CHP ve MHP'ye tepki gösterdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır buluşması ile ilgili kendisini eleştiren CHP ve MHP'ye yüklendi.

"Erdoğan'dan Başbakan, Şivan Perwer ile Barzani'nin de katıldığı büyük Diyarbakır buluşması ile ilgili muhalefetten gelen tepkilere cevap verdi.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısına yakın zamanda hayatlarını kaybedenlere taziyelerini belirterek başladı.

Erdoğan, konuşmasında ayrıca vefat eden Nejat Uygur ve Aytunç Altındal'ın ailesine başsağlığı diledi, Tataristan'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Erdoğan satır başları ile şunları söyledi:

Diyarbakır'da çok önemli anlar yaşandı. Mesut Barzani ve ülkesinden 38 yıldır uzakta olan Şivan Perver ile sanatçı kardeşimiz İbrahim Tatlıses bir araya geldi.

DİYARBAKIR'A 880 TRİLYONLUK YATIRIM

-Ret inkar ve asimilasyon poltikalarına bizim iktidarımız döneminde son verdik.

-Diyarbakır, Bismil ve Ergani'de 2 günde 880 trilyon liralık eser ve hizmeti resmi olarak açmış olduk,

-Allaha Şükürler Olsun Diyarbakır'da bu kez acı göz yaşı değil, sevinç gözyaşları yer aldı. 20 yaşındaki bir genç 'barış istiyoruz' diye göz yaşı döktü.  

- Bizim tarihimiz sadece MHP'nin çizdiği tarih değil, Hazreti Adem'in dünyaya indiği tarik olarak alıyoruz. Bu milletin tarihi 12 Eylül, 27 Mayıs değildir. 80'lerde değiştirilmiş yer isimlerini bizlere yüz yıllardır varmış gibi gösterdiler.

BU MİLLET KÖKSÜZ DEĞİLDİR

-Meclis'in zabıtlarını açsın baksınlar, Kürdistan kelimesini, Anasır'ı İslam'ı o zabıtlarda görürürler, Doğu Güneydoğu'nun Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. 

-Gazi Mustafa Kemal önceleri bir Osmanlı zabıtı idi, dönemin tüm devletlerine karşı savaştı. Misakı milli topraklarını işgal edenler uzaydan gelmemişti. Trabzon izmir Edirne işgal altında idi. Bu millete çok büyük zulümler yapıldı. O zulümleri en iyi bilen Mustafa Kemal, 1923'ten sonra bu devletlerle anlaşmalar yaptı. İngilizlere Fransızlara İtalyanlara işgal ettikleri için küsmedi anlaşmalar yaptı. 

-Devletlerin ilişkileri intikam öfke nefret hissi ile yürümez.

-Milli hudutlarımız içerisinde bulunan Kürt, Türk Laz, Çerkez gibi bütün dini unsurlar çıkar birliği içerisindedirler.

Bize bölücü diyorlar, peki Mustafa Kemal de mi bölücüydü, Kürt damadımız var diyen Alparslan Türkeş de mi bölücüydü,

-Deve kuşu başını kuma gömer dünya küçük der.

-Türkiye'nin yakın tarihi CHP ve MHP'nin çizdiği gibi bir tablo değildir.

-Korku ile büyük devlet olmaz. Küçük düşünerek büyük işler yapılmaz. Büyük düşünecek, büyük adımlar atılacak büyük işler yapacağız. Türkiye kabuslardan korkacak bir ülke değildir.

-Dilden korktular dili yasakladılar, şarkıdan korktular şarkıları yasakladılar, kılık kıyafetten korkutlar, büyük devletlerin böyle korkuları olamaz.

-Biz birinden alıp diğerine vermiyoruz. Olması gerekeni yapıyoruz. Biri türkü söyledi diye ülke bölünmez, biri farklı birşey söyledi diye ülke bölünmez, bu ülkenin birliği varlığı pamuk ipliğine bağlı değildir. bu ülkenin güneyi kuzeyi batısı köprü altında ensesine kurşun sıkanların durumunu anlamaya çalışsın

-Muhalefet tek bayrak, tek millet tek devlet tek vatan diyemiyor. Ondan sonra da milletiyçiyiz diyorlar,

-Şivan Perver Diyarbakır'da odaya girdiği zaman herkes heyecanlandı. Kimse ona bir Kürt olarak değil, ona 38 yıl ülkesinden ayrı kalmış biri olarak bakıyordu. 38 yıl bir insanı ülkesinden mahrum bıraktılar, bunun bedelini ödemesi gerekenler var. Gezi parkında bize saldıranlar kimlerse Ahmet Kaya'ya saldıranlar da aynı 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER