ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2013 Cumartesi 18:10

Diyarbakır'da tarihi nikah

Diyarbakırda tarihi nikah

400 çiftin nikahının kıyıldığı törende Başbakan Erdoğan, Mesut Barzani, Leyla Zana, Mehdi Eker ve Fatma Şahin şahitlik yaptı.


Diyarbakır bugün tarihi bir güne şahitlik etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı tarihi konuşmada, "Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz" dedi. Erdoğan ilk kez Kürdistan kelimesini kullandı ve ''Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum'' dedi.

Törenin ardından Başbakan Erdoğan ile Mesut Barzani, Dicle Üniversitesi'nde yapılan toplu nikah törenine katıldı. Erdoğan ve Barzani nikah töreninde çiftlerin şahitliğini yaptı.


İŞTE O ANLAR...


GÜVENLİK KORDONUNDAN GEÇTİLER

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı toplu nikah töreniyle nikahları kıyılacak çiftler salona girmeden önce güvenlik kordonundan geçti.

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı toplu nikah töreniyle nikahları kıyılacak çiftler, törenin düzenleneceği Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'na geldi. Gelin ve damatlar spor salonuna girerken alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek toplu nikah törenine katılan gelin ve damat adayları kapıda güvenlik tarafından arandıktan sonra salona girdiler.

400 ÇİFT EVLENDİ

Bugün düzenlenen törenle 400 çift evlendi. Çiftlerin şahitliğini Leyla Zana, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile Bakanı Fatma Şahin yaptı. Leyla Zana ile Mehdi Eker, 'Şahit misiniz' sorusuna Kürtçe cevap verdiler.

"EN AZ 4 ÇOCUK"

Nikahta konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Sizden bir şey ricam ediyorum. Nasihatimı biliyorsunuz. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur dengi, dört olur bereket olur, gerisi Allah Kerim. Demek ki en az dört çocuk. Nikah defterini kızlarımıza veriyoruz çünkü aradığında bulursun. Allah mutluluklarını daim etsin inşallah"

TATLISES VE ŞİVAN'DAN DÜET

Konuşmanın ardından nikah defterlerini Barzani ve Erdoğan verdi. Bu sırada Tatlıses ve Şıvan Perwer sahneye geldi. İkiliyi sahneden gören Erdoğan "Ne iyi ettiler de geldiler" diye konuştu.

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Perwer "Başbakanın dediği gibi çocuk yapın çocuk" ifadelerini kullandı.

Sahnedeki diyalogların ardından İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer söyledikleri türkülerle salondakileri coşturdu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER