ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2013 Çarşamba 18:53

Show TV ve SKY Türk karıştı!

Show TV ve SKY Türk karıştı!

Karamehmet'in verdiği söze rağmen maaşlar halen ödenmeyen Show TV ve SKY Türk 360'da beklenen eylem başladı!


Ömer ÇAMOĞLU-YAZETE.COM

Önceki hafta, Show TV ve SKY Türk 360 kanallarının çalışanlarının aylardır maaşlarını alamadıklarını yazmıştık. 

Bu iki kurumda çalışan medya emekçilerinin mağduriyetlerini dile getirmiş, eşi benzeri görülmedik bir eyleme hazırlandıklarını belirtmiştik. Ancak eylemi ifşa etmemiştik.

YAZETE OKURU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Birçok okurumuz eylemin ne olduğunu yazmamamıza tepki göstermiş, hatta hakarete varan mailler almıştık. 

Okurlarımız bir açıdan haklı olabilir. Okur merak eder, bizim görevimizse duyduğumuzu, bildiğimizi yazmak. Ancak, o eylemi ifşa etmemiz durumunda Show TV ve SKY Türk çalışanları zor durumda kalacaktı. O yazımızın amacı, meslektaşlarımıza elimizden geldiğince destek vermek, seslerini duyurmaktı. 

BMC İZMİR ÇALIŞANLARINDAN MAİL YAĞDI: "1 YILDIR MAAŞ KRİZİ YAŞIYORUZ"

Show TV ve SKY Türk 360'taki maaş kriziyle ilgili yazımızın ardından BMC çalışanlarından mailler aldık. 1 yıldır maaş alamadıklarını belirten BMC İzmir çalışanları Show TV mağdurlarıyla birlikte hareket etmek istediklerini söylüyorlar. Onların da sesini buradan duyurmuş olalım. 

KARAMEHMET SÖZÜNDE DURMAYINCA İKİ KANAL KARIŞTI!

Bugün aldığımız duyumlara göre; patron Mehmet Emin Karamehmet, Show Haber anchormani Ali Kırca ve bazı yöneticilerle geçtiğimiz günlerde bir kahvaltıda buluştu. Çalışanların durumuna üzüldüğünü belirten Karamehmet, 13 Mayıs itibariyle biriken maaşların ödeneceği sözünü verdi. 

Ancak bu sözün üzerinden iki gün geçmesine rağmen maaşlar ödenmedi. Show TV ve SKY Türk çalışanları harekete geçti. İddialara göre; eylemlerle başlayan bu hareket, yargıda sonuçlanacak. 

SHOW TV MUHABİRLERİ HABERE ÇIKMADI!

Bizim kastettiğimiz "eşi görülmedik eylem" henüz gerçekleşmedi. Ancak, iki kanalda olağanüstü gelişmeler yaşanmaya başlandı. Show TV muhabirleri habere çıkmadı. İş yavaşlattı. Show TV şu sıralar ajanslardan geçen haberlerle yetinmekte. 

SKY TÜRK'TE 70 ÇALIŞAN İNSAN KAYNAKLARI'NI BASTI!

Medya sitelerinden öğrendiğimiz bilgiye göre; 70 kişilik bir grup SKY Türk İnsan Kaynakları'na giderek maaşları sordu. Ancak yine sonuç alınamadı. Arbede çıktı. İnsan Kaynakları'ndaki yetkililer, çalışanlara "halinize şükredin" dedi. 

KÖŞE YAZARI NAGEHAN ALÇI CANLI YAYINDA İSYAN ETTİ

Maaş krizi sadece Show TV ve SKY Türk'le de sınırlı değil. Karamehmet'e ait olan Akşam Gazetesi'nde de çalışanlar maaşlardan muzdarip. 

Bir süre önce Akşam Gazetesi'nde işine son verilen köşe yazarı Nagehan Alçı da, 10 yıl emek verdiği gazeteden çıkış tazminatını henüz alamamış. Tazminat on taksite bölünmüş, ödeme yapılmamış, şimdilerde ise ilk taksit de ona bölünmeye çalışılıyormuş. 

Nagehan Alçı, TVNET'te katıldığı Habere Bakış programında Veyis Ateş'e yaşadıklarını anlattı, Karamehmet hakkında ağır ifadeler kullandı. 

İŞTE NAGEHAN ALÇI'NIN CANLI YAYINDAKİ İSYANI...

"Ben ve birçok arkadaş Akşam’dan çıkartılalı 10 ay oldu. Ben oraya 10 yıl emek verdim. Hadi ben bir şekilde idare ediyorum. Başka gelir kaynaklarım var çok şükür… (…) Başka hiçbir gelir kaynağı olmayan bir çok arkadaşım var.

Şimdi ben Karamehmet’e soruyorum. Benim burada 10 yıllık emeğim. Var. Bu tazminatımı utanmadan senet halinde ona bölüyor. Onu da hemen Ağustos’ta değil Ekim’de ödemek istiyor. Ekim geldi, ilk taksit de yok. Bu kez onu da 10’a böldürmeye çalışıyor. Şimdi soruyorum: Hadi geçtim medya patronluğunu, böyle bir patronluk var mıdır?

Hala iş bulamamış, o tazminata bel bağlamış insanlar var. On sene onbeş sene bir kuruluşa emek veriyorsunuz. Sizi işten çıkartıyorlar. Sonra da tazminat ödememek için kapı kapı süründürüyorlar.

Ben artık buna isyan ediyorum. Akşam’dan çıkartılmadan önce Kanal 24 te de yayın yaparken bu duruma isyan etmiş ve sonra da işten çıkartılmıştım. Arada bir bağlantı var mı bilmiyorum.

Maaşların ödenmesi konusunda Akşam Gazetesi tam bir karın ağrısıdır.

(…)

Şuna da isyan etmek istiyorum. Benim siyasi görüşüm sol olsaydı medya bana sahip çıkardı.

(…)

Akşam’dan ayrıldığıma da çok memnunum. Karamehmet’e birilerinin bir mesaj vermesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir patron kabul edilemez."

 

e-Posta: omercamoglu@yazete.com

Twitter: https://twitter.com/omeryazete

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER