ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2013 Salı 07:29

Show TV'de eşi görülmedik eylem!

Show TVde eşi görülmedik eylem!

4,5 aydır maaşını alamayan Show TV ve SKY Türk çalışanları Türk medya tarihinde görülmedik bir eyleme imza atacak.


Ömer ÇAMOĞLU-YAZETE.COM

Show TV'de sular durulmuyor. Kanalın satılma süreciyle ve çalışanların maaş ödemelerindeki krizlerle ilgili kulis haberlerini daha önce okurlarımızla paylaşmıştık. 

Edindiğimiz bilgilere göre; kanalda tansiyon daha da yükseldi, hatta kriz artık son haddine ulaştı. 

KARAMEHMET YÜZDE 49'DAN FAZLASINI SATMIYOR, GÖRÜŞMELER TIKANDI

İddialara göre; Show TV'nin sahibi Mehmet Emin Karamehmet, satış için Alman ve Amerikan şirketleriyle görüşme halinde. Ancak, bu görüşmelerde de büyük sıkıntılar söz konusu. Karamehmet'in, Show TV'nin en fazla yüzde 49'unu satmak istediği iddia edilirken, alıcı firmalar ise en az yüzde 51'e talip. Haliyle satış görüşmeleri tıkanmış durumda. 

KANAL ÇALIŞANLARI 4,5 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR

Krizin büyüğü ise personel kanadında. Show TV ve SKY Türk 360'ün çalışanlarına yaklaşık 4,5 aydır maaş ödemesi yapılmadığı gibi, sigorta primlerinin de ödenmediği iddia ediliyor. Artık haciz işlemleriyle, avukatlarla burun buruna gelen kanal çalışanlarının önemli bir kısmı istifa etti. Öyle ki, çalışanlar arasında nitelikli personel kalmadı gibi. 

SHOW TV'DE ÇALIŞMAK İÇİN TEK ŞART: "OKUMA YAZMA BİLSİN YETER"

Show TV ve SKY Türk 360, istifa eden personelin yerini de dolduramayacak hale geldi. Zira piyasaya yayılan kötü imaj nedeniyle işsiz İletişim Fakültesi mezunları bile bu kurumları tercih etmeme eğiliminde. Hal böyle olunca, yöneticiler "vasıfsız" sayılabilecek insanları dahi işe alma yoluna gidiyor. Kanallara "nefes alsın yeter" kıvamında personel alınıyor. İşe girecek personelin okuma-yazma bilmesi yetiyor. 

İŞİ ÖĞRENEN İSTİFA EDİYOR

Ancak Show TV ve SKY Türk personel eksiğini bu yolla da gideremiyor. Zira birkaç ayda yetiştirilip belli bir seviyeye getirilen yeni personel, maaş alamayınca başka kurumlara iş başvurusu yapıyor ve istifa ediyor. 

ÇALIŞANLAR TÜRK MEDYA TARİHİNDE EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR EYLEME İMZA ATACAK!

Kendi aralarında organize olan kanal çalışanları, öncelikle yönetime, içinde bulundukları zor durumu ifade eden mektuplar yazmaya başladı. Yönetime; haciz işlemleriyle karşı karşıya kaldıklarını, evlerine ekmek alacak kadar dahi paraları olmadığını, hatta zaman zaman güne aç başladıklarını anlatan mektuplar gönderen personel, mektuplardan sonuç alamazsa eşi görülmedik bir eyleme imza atacak. Yine iddialara göre, mektuplardaki dram Genel Müdür Serdar Çaloğlu'nu bile ağlatmış. 

TÜM TÜRKİYE ŞOKE OLACAK!

Özgün programı ve dizisi kalmayan Show TV'de, eğer çalışanlara ödeme yapılmazsa, önümüzdeki günlerde tüm Türkiye'yi ve Mehmet Emin Karamehmet'i şaşkına çevirecek bir eylem yapılabilir. Eylemin ne olduğunu biliyoruz, ancak eylemin gizliliğini bozmamak için, detayları burdan yazmayacağız. Bizden söylemesi...

e-Posta: omercamoglu@yazete.com

Twitter: https://twitter.com/omeryazete

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER