ÖNE ÇIKANLAR :
MEDYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2013 Cuma 15:26

Odatv'den görülmemiş provokasyon!

Odatvden görülmemiş provokasyon!

Odatv Alevi Sünni kavgası çıkarmak için bakın bu sefer ne yaptı...


YAZETE.COM - ÖZEL İÇERİK

Odatv internet sitesi provokasyonda sınır tanımıyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında A Haber kanalında yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programına katılan AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'in bir dil sürçmesini Alevi Sünni çatışmasına dönüştürecek bir biçimde sunan Odatv, görülmemiş bir provokasyona daha imza atmış oldu.

Eski milletvekili, köşe yazarı Nazif Okumuş'un da katıldığı Sevilay Yükselir'in moderatörlüğündeki programda hararetli tartışmalar yaşandı. İşte o anlardan birinde Metiner “Yezid’le Hüseyin karşı karşıya geldiğinde bizim tavrımız Hüseyin'den yanadır” diyecek yere “Yezid’le Hüseyin karşı karşıya geldiğinde bizim tavrımız Yezid’den yanadır” dedi. İşte bu sözü günler sonra keşfeden Odatv, manşetinden "DÖRT DÖRTLÜK YEZİD" başlığı ile verdi.


METİNER'İN DİL SÜRÇMESİ VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN...


Dil sürçmesi olduğu her halinden belli olan olayı kasıtlı olarak, "AKP’nin politik tutumunu özetlemeye çalışıyor." sözleri ile 'Metiner bilerek söyledi' vurgusu yapan Odatv, Alevi Sünni ayrışmasının hatta çatışmasının çıkması için nasıl bir gayret içinde olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Odatv'nin hedefinde Mehmet Metiner'se Yazete.com'a konuştu.

"15 yaşından beri bir mücadelenin içindeyim. Bırakınız yezide, babası Muaviye'ye bile sevgi duymamış biriyim. Kerbela denildiğinde yüreği parça parça olan lime lime olan biriyim. Bin tane Yezid'i HZ. Hüseyin Efendimizin bir tek tırnağına bile değişmem." diyen Metiner, Odatv'nin provokasyon kokan haberi için şunları söyledi:

"Bir televizyon programında tabi ki de Hüseyin'den yanayız demek yerine tabi ki Yezid'den yanayız demiş olmamı birileri maksatlı olarak bir propakandaya dönüştürmek istiyor. Bunu büyük bir üzüntü ile karşılıyorum. Yayınlanmış kitapları, sayısız makaleleri, Yeni Şafak'taki köşe yazılarını sürdürüren biri olarak benim, eserlerimin içinde Yezid'i aklayan bir tek cümle varsa buyursun gelsin, hodri meydan!"

"SURİYE'DE HÜSEYİNLER KATLEDİLİYOR"

"Günümüzzde Yezid'lerin safında yer alıp Hüseyin Efendimzi kullananlardır. Siz Yezid'in safında yer alacaksınız sonra HZ. Hüseyin'in adını kullanacaksınız. Yezid'in safında durarak Hüseyni olunmaz. Yüz yılımızın kerbelası olan Dersim katliamını yapan bir partide yönetici olacaksınız, CHP'de siyaset yapacaksınız sonra da kalkıp Yavuz Sultan Selim'den hesap soracaksınız. Alevi katliamı konusunda bu kadar duyarlıysanız bu Yezid-i CHP zihniyetinden hesap sormalısınız." sözleri ile CHP'de siyaset yapan Alevilere seslenen Metiner,  Suriye'de yaşanan katliama dikkat çekti. "Nuseyri diye geçinen, yani Alevi diye geçinen bir rejim ama yaptıkları tam bir Yezidilik. Suriye'de Hüseyinler Alevi diye geçinen bir diktatör rejim tarafından katlediliyor." diyen Metiner, Odatv'nin hedefindeki dil sürçmesini ise şöyle anlattı:

"FARKINDA BİLE DEĞİLİM"

"MHP'de vekillik yapan Nazif Okumuş, ısrarla Müslümanlar arasındaki kavgada taraf tutmanın günah olduğunu, bu yüzden akan kandan AK Parti'nin de sorumlu olduğunu söyleyince, bende dedim ki; bugün HZ. Hüseyin Efendimizle Yezid karşı karşıya gelse ikisi de Müslümandır diye kimin safında yer alacağız diye sordum. O sırada moderatör araya girdi, süre bitiyor, Nazif bir yandan saldırınca ben de o anda Hz. Hüseyin'den yana diyeceğime Yezid'den yana olurum demişim. Farkında bile değilim. Konuşmacılar bile farkınd varmadı. Sevilay Yükselir'in bu konudaki hassasiyetini herkes bilir. O bile farkına varmadı."

"ODATV BİZİ ÖVERSE İMANIMIZDAN ŞÜPHE EDERİZ"

"Odatv bizim muhatabımız değil." diyen Metiner ayrıca "Biz Odatv'nin misyonunu da biliyoruz. Odatv bizi överse imanımızda kuşku duyarız. Aman ha bizi övmesin! Biz Alevilik Sünnilik üzerinden bir değer üretmiyoruz. Alevi kardeşlerimiz bizim canlarımızdır. Alevi Sünni kardeşliğini kimsenin bozmasına izin vermeyiz. Bu kışkırtmalar tutmayacak. Varsın kendi oyunlarını oynamaya devam etsinler." vurgusu yaptı.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER