ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2013 Pazartesi 12:08

Sevilay Yükselir'den cesur alevi çıkışı

Sevilay Yükselirden cesur alevi çıkışı

"Aleviler hükümetin uzattığı eli geri çevirdi. Aleviler kavga istiyor" diyen Gazeteci Yazar Sevilay Yükselir'den cesur çıkış...


YAZETE.COM - ÖZEL İÇERİK

Online Medya Derneği Okan Bayülgen, Sevilay Yükselir ve AV. Gökhan Ahi ile Gezi olayları özelinde sosyal medyayı konuştu. "Halk TV yayınları gerçekten korkunçtu" diyen Sevilay Yükselir Halk TV'nin kanın üzerinden siyaset yaptığını iddia etti. Çözüm sürecinde ve Gezi olayları sırasında sürekli provokasyon yaptığını dile getiren Yükselir şunları söyledi:

"Bu barış süreci için bu kadar emek vermişim. Bu kadar çaba harcamışım. Hakkaten dantel gibi işledim bu süreci. Hakan Aygün benim ağabeyim ama kusura bakmasın kötü bir çizgi izliyor. Halk TV kanın üzerinden yayın yapıyor siyaset yapıyor. Çözüm Süreci bitti diye seviniyor. Halk TV'nin fantastik hezeyanlarına kurban etmem emeklerimi. Benim bir tarafım Kürt diğer tarafım Türk. Benim oğlum 16 yaşında. Oğlumu askere davul zurna ile göndermek istiyorum ama bu otamda değil. Ben Türkün Kürtü Kürtün türkü öldürmesini istemiyorum."

"ALEVİLER KAVGA İSTİYOR"

"Alevi olduğumu hiç saklamadım ama en ağır eleştirileri alevilerden aldım" diyen Sevilay Yükselir, bu hükümetin alevilerle ilgili ciddi çalışmalar yaptığını, ancak alevilerin kendi içinde anlaşamadığını, bu sebeple de hükümetin iyi niyetli çalışmalarını ellerinin tersi ile ittiklerini dile getirdi:


VİDEO İÇİN TIKLAYIN...


"AK Parti bir adım atıyor. Bu adamlar mütedeyyin. Ama bir adım atıyorlar. El uzatıyorlar ama sen elinin tersi ile itiyorsun. Aleviler ben kavga etcem diyor. Ben de diyorum ki etmeyeceğim. Eşim Kürt sünni ben Türk alevi. Evimizde herşeyin yüzde 25'i var. Evimde nasıl herşeyi bir standartta tutmayı düşünüyorsam Türkiye'nin de bunu yakalaması lazım. Alevilerin her daim öfke ile çatışmacı yaklaşımı ile bir açılım olmaz. Faruk Çelik on numara bir adam. Alevilik konusunda tüm önyargılarını kırmış bir adam ama aleviler sürekli ergen çocuklar gibi hareket etti. En sonunda hükümet çalışmayı rafa kaldırdı. Kim kaybetti?"

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER