ÖNE ÇIKANLAR :
KURTLAR VADİSİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ocak 2014 Salı 13:13

Dövizde yaşanan artışa 'Kurtlar Vadisi' yorumu

Dövizde yaşanan artışa Kurtlar Vadisi yorumu

Kurtlar Vadisi Pusu Türkiye’nin gündemine ışık tutmaya devam ediyor. Dövizde yaşanan hızlı artış üç hafta önce yayınlanan 210. bölüme konu olmuş ve dövizin üzerindeki spekülasyonlar anlatılmıştı.


Kurtlar Vadisi Pusu Türkiye’nin gündemine ışık tutmaya devam ediyor. Dövizde yaşanan hızlı artış üç hafta önce yayınlanan 210. bölüme konu olmuş ve dövizin üzerindeki spekülasyonlar anlatılmıştı.

Borsada yapılan spekülasyonları araştırmak için görevlendirilen Savcı Leyla ve Finansal Güvenlik Teşkilatı (FGT) çalışanı Gökçer’in arasında geçen konuşmada dövizin ülkelerin ekonomisine zarar vermek için nasıl kullanıldığı açıklanıyor.

Savcı Leyla ve Gökçer arasında geçen konuşmada yabancı sermayenin borsada hızlı düşüşler gerçekleştirmek için yaptıkları açığa satışlardan bahsedilirken, bu satışlardan elde edilen paraların da dövizi yükseltmek için kullanıldığı dile getiriliyor.

BORSA VE DÖVİZ İLE NASIL OYNANIYOR?

Gökçer’in Savcı Leyla’yı bilgilendirmek için yaptığı şu şekilde:

“Savcı Hanım ülkemizdeki fonların büyük çoğunluğu yabancı sermayenin elinde. Bu güçlü sermaye ile Türkiye’deki finansal hareketleri istedikleri gibi kontrol edebilmekteler. Bunu da kendilerine yakın bazı bankalar, sermaye ve medya gruplarıyla yapıyorlar.

Borsadaki birçok şirketin çoğunluk hissesini önce hep birlikte satın alarak hisse değerlerini yükseltiyorlar. Sonra ülkemizde yaşanan siyasi, ekonomik, toplumsal bir olayı medyadaki uzantılarıyla birlikte kriz gibi göstererek, ellerindeki hisseleri açığa satıp düşüşü başlatıyorlar. Açığa sattıkları hisseden elde ettikleri paranın tamamını, aynı gün dövize çevirerek, bankaları vasıtasıyla kurların yükselmesini sağlıyorlar.”


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


FGT, FİNANS LOBISİNİN PEŞİNDE

Kurtlar Vadisi Pusu son dönemde Türkiye’nin üzerine oynanan finansal oyunları izleyiciler ile paylaşıyor. Polat Alemdar’ın direktifiyle kurulan Finansal Güvenlik Teşkilatı, ülkemizde yapılan yurt dışı kaynaklı finansal manipülasyonların üzerine giderken aynı zamanda izleyiciler de bu konuda bilgilendiriliyor.

FGT – Finans Lobisi savaşının önümüzdeki günlerde de devam edecek. FGT’nin hamleleriyle birlikte spekülasyonlar üzerinden kazanç sağlama konusunda eskisi kadar rahat olmayan Tapınakçıların karşı hamlesi de izleyiciler tarafından merakla bekleniyor.

KARŞI HAMLELER YOLDA

Türkiye’de FGT ile piyasaları korumayı amaçlayan Polat Alemdar ‘ın yabancı piyasalar için de planları bulunuyor. Sami’den Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın birikimlerini Türkiye’de değerlendirmeleri için çalışmalara başlamasını isteyen Polat aynı zamanda Türkiye’de bir metal borsası kurulması için de talimat verdi. Her iki hamlenin de amacı Avrupa’da dolaşan nakitin Türkiye’ye yönlendirilmesini sağlamak.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER