ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Aralık 2014 Çarşamba 14:15

Şişeden su içmeyin !

Şişeden su içmeyin !

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, şişeden su içme alışkanlığının terk edilmesi gereken bir alışkanlık olduğunu belirterek, "Şişeden su içerken yapılan hareketler özellikle dudak etrafında kalıcı çizgilere neden oluyor" dedi.


Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, şişeden su içme alışkanlığının terk edilmesi gereken bir alışkanlık olduğunu belirterek, "Şişeden su içerken yapılan hareketler özellikle dudak etrafında kalıcı çizgilere neden oluyor" dedi.

Yüzdeki kırışıklık oluşumunu yavaşlatmak ve daha genç görünmek için önerilerde bulunan Op. Dr. Ayşegül Sivri, “Yüz bölgemizde oluşan kırışıklıklar yaşlanma ile cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucunda oluşmaktadır. Aynı zamanda alışkanlıklar da yaşlanmanın erken belirtilerine neden olmaktadır. Örneğin sürekli güneşe maruz kalmak ciltte güneş hasarı ve sonucunda yüzde derin çizgilere neden olmaktadır. Yüz bölgesinde tekrarlayan hareketler, örneğin sürekli güneşe kısık gözle bakmak, sigara içerken kullanılan dudak hareketi yüzde kalıcı çizgilerin oluşmasına neden

olmaktadır. Son zamanlarda yapılan çalışmalar bir diğer yaşlanma ve kırışıklık nedeni olarak su şişelerini hedef göstermektedir” dedi.

SU İÇMEDEN ÖNCE BİR DAHA DÜŞÜNÜN

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, şişeden su içerek yapılan ve tekrarlayan hareketlerin özellikle dudak etrafında kalıcı çizgilere neden olduğunu belirterek, “Hastalarımıza çoğu zaman bol su içmeyi öneriyoruz. Tabii ki bu vücut için, cildiniz için ve sağlığınız için çok faydalı, fakat şişeden direk su içmek özellikle üst dudakta oluşan dik çizgilerin oluşumunu artırmaktadır. Şişeden su içme alışkanlığı terk edilmesi gereken bir alışkanlıktır. Suyumuzu şişe yerine bardaktan içmek dudak büzen hareketlerden kaçınmamızı sağlamaktadır. Maalesef istenmeyen mimik olan sigara içmek, şişeden su içmek ya da uzun süre güneş maruz kalma sonrası kırışıklıklarınız çoğu zaman oturmuştur ve kendiliğinden geriye dönüşü mümkün değildir“ diye konuştu.

Op. Dr. Ayşegül Sivri, bu evrede bir plastik cerrah ile tedavi seçenekleri için görüşülmesi gerektiğini önererek, “Tedavi seçenekleri arasında yüz germe ve kimyasal peeling dediğimiz derin soyma işlemi uzun dönemde kalıcı olarak

daha genç görünmenizi sağlayacaktır. Kırışıklıkları direk hyaluronik asit dolgu maddesi ile doldurulması ise size geçici fakat etkin bir yöntem olarak oldukça mutlu edecektir. Bu tedavi seçeneklerin dışında yine geçici ama çok etkili bir yöntem olan botoks tedavisi de bu kırışıklıkları yok etmekte ve oluşumunu engellemekte oldukça etkindir” dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER