ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Şubat 2017 Perşembe 15:57

İhaneti atlatmanın yolları

İhaneti atlatmanın yolları

İlişkilerde bir insanın yaşayabileceği en kötü durumlardan biriside sevgili yada eş tarafından aldatılmaktır. Başınıza gelen bu durumu aşmak kolay olmasa da bazı ipuçları işinize yarayabilir...


Sevdiğiniz bir insanın yada güvendiğiniz bir insanın sonradan sizi hayal kırıklığına uğratması veya aldatmanın ortaya çıkması kadınlar için büyük bir travma sebebi olarak ortaya çıkıyor. İlişkiye olan güven ve kendine olan güveni sarsılıyor veya  pek çoğu da bu durumda ne yapacağını düşünür hale geliyor.

1. Acınızı paylaşın

İyileşme dönemindeki önemli olarak düşündüğümüz adımlardan birisi suçlu olan tarafa acılarınız ve bunun ortaya çıkardığı duygunuzdan bahsetmenizdir. Size karşı yapılanların sizi kırdığını ve gerçekten zor bir zamandan geçtiğinizi ona anlatın. Kendinizi skandal durumlardan uzak tutmaya çalışmalısınız aksi takdirde duygu durumunuz kötüleşebilir. Ona bir daha güvenemeyeceğinizi açık açık dile getirin. Size karşı nasıl davrandığının ve ne yaptığının farkına varmalı ve bu durumun sorumluluğunu üstlenmeli.

2. Duygularınızı kabullenin

İhanetler farklı türlerde olduğunda maalesef sizi geniş negatif duygular deneyim etmek zorunda bırakabilir. Düşünce karışıklığı, mutsuzluk, öfke, umutsuzluk gibi… Bu duygulara karşı koymamalısınız. Ne kadar zor olursa olsun kabul etme  yönünde adımlar atmalı ve hissettiklerinizi sahiplenmelisiniz. Üzüntünüzü gizlemeyin çünkü bu oldukça doğal bir durumdur. Eğer ne hissettiğinizi iyi bilirseniz, bununla ilgili yeniden düşünmek, eğrisini doğrusunu tartmak ve onlardan uzaklaşmak için daha fazla şansınız olur.

3. Kesinlikle sakin olun

Başkaları ile konuşmayı, fikir alışverişinde bulunmayı reddetmeyin. Ağlamayın. Kendinizi hayata devam etmeye zorlamadan önce yas tutmak için zaman vermeniz idealdir. Zihniniz bu şekilde temizlenecek ve hislerininizin hafiflemesine yardımcı olacaktır. Sakin ve mantıklı olduğunuzda daha yeni kararlar almanız uygun olur. Sonraki adımı atmak için biraz zamana ihtiyacınız olduğu kabul edilebilir ve inkar edilemez bir gerçek.

4. Kendinize olan özgüveninizi artırın

İhanete karşı en güçlü yardımcılardan birisi öz güvendir. Beceri,yetenek ve kişiliğinizi gözden geçirip ne kadar muhteşem bir insan olduğunuzu hatırlamalısınız. Sizinle ilgili pozitif özelliklerinize yoğunlaşın ve ihanetin hayatınızı karartmasına izin vermeyin, siz  daha iyi şeylere layıksınız. Kendine güvenen insanlar her türlü sorunla yüzleşmekte çok daha güçlüdür. Bu yüzden öncelikle kendinizle barışık olmalısınız.

5. Hoşunuza giden işler ve uğraşlar bulun

Üzüntünüz ile pozitif duyguların yer değiştirmesini sağlamalısınız. Yaşadığınız bu tatsızlıklardan dolayı sizi uzaklaştıracak hoş atmosferler bulmalı, sevdiğiniz insanlarla görüşmelisiniz. Can sıkıcı bu olumsuz düşüncelerden uzaklaşmanız, yeni mecralar ve maceralarla mutluluk ile hayatınızı doldurmak için size ilham kaynağı olacaktır.

6. Öfkenizi kontrol altına almalısınız

Hem fiziksel hem de zihinsel olarak öfke sizi yıpratır. Öfke duygusu aynı zamanda mutluluğunuzu çalar ve negatif fikir ve düşüncelere sebep olur.  Öfkenizi kontrol etmelisiniz ve sizin canınızı yakan insanlardan intikam alma hevesinizi bastırabilmelisiniz. Sonradan pişman olacağınız şeyler yapmaktan sakının.

7. Affetmeyi denemelisiniz

Affetmek gerçek anlamda duygusal gelişimin önemli bir parçasıdır. Bu en zor adım sizin yola devam etmenizi ve zihninizi nefret ve öfkeden temizlemenizi sağlayacaktır. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER