ÖNE ÇIKANLAR :
KADINTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2014 Pazartesi 13:02

İşte boşanmaların sebebi !

İşte boşanmaların sebebi !

Boşanmalardaki artışı değerlendiren Psikolojik Aile Danışmanı Sibel Kayaaslan, iletişimsizliğin yuvaları yıktığını söyledi.


Boşanmalardaki artışı değerlendiren Psikolojik Aile Danışmanı Sibel Kayaaslan, iletişimsizliğin yuvaları yıktığını söyledi.

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, Bursa’nın İnegöl ilçesinde her 5 çiftten birinin boşandığını açıklarken, Psikolojik Aile Danışmanı Sibel Kayaaslan, boşanmaların asıl sebebinin iletişimsizlik olduğuna dikkat çekti. Kayaaslan, aynı çatının altında eşlerin birbirinden uzaklaşmasının teknolojinin menfi tesirlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Sosyoekonomik ve kültürel değerlerimizde çok ciddi aşınmalar var. Çiftler arasında müsamaha ve birbirini idare etme, sabır yok. Maneviyattan uzaklaştık. Her şeyimiz maddiyat ve çıkarlara göre ayarlı. Bunlar, sosyal ağlar dediğimiz teknolojinin artıları ve eksileri. Eskiden sadece kahvehane kültürü vardı. Eşler kahvehane kültürü ile evden uzaklaşırdı. Şimdi aynı çatının altında, aynı odanın içerisindeki eşler birbirinden çok uzaklar. Ellerinde laptoplar, telefonlar, internet, birbirlerinin varlıklarından bile haberleri yok. Bu durum aile bütünlüğünü bozuyor" dedi.

Eşler arasında iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayan Sibel Kayaaslan, “Eskiden kadının ekonomik hürriyeti çok fazla yoktu ve çocuklar ciddi anlamda çok daha ön plandaydı. Ama çalışan anne olduğunda, biraz çocuklar ötelenebiliyor. Yani, kadının işi ve maddi gücü olduktan sonra evliliği çok rahat bir şekilde bitirebiliyor. İletişim çok önemli. Eşler birbirlerine çok açık ve net olmalılar. Kopma başladığında, en ufak bir mimik hareketlerinden çok farklı anlamlar çıkıyor. Bunları ortadan kaldırmak için iletişim açık ve net olmak zorunda. Paylaşımcı olmak, zamanı paylaşmak gerekiyor” diye konuştu.

"EVLER OTEL OLARAK KULLANILIYOR"

Evlerin bir otel olarak kullanılmaya başlandığını dile getiren Kayaaslan, “Genelde uzun yıllar boyunca evli kalıp da, evliliğinde monotonluğu yaşayanlar, eşlerin birbirinden uzaklaşmaları, erkeğin eve sadece 3-4 saat gelip, uyuyup, evi bir otel şeklinde kullanması, kadının ve çocukların ihmali çok yaşanıyor. İnegöl’de de maalesef bu tür durumda olan aileler var” dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER