ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2013 Cuma 19:07

Topbaş'a Sarıgül sloganıyla karşılama

Topbaşa Sarıgül sloganıyla karşılama

Aday olur olmaz müjde veren Kadir Topbaş'ın karşılaştığı sloganlar Mustafa Sarıgül2ü kızdıracak cinsten


Kadir Topbaş, Cuma namazını kıldığı Fatih'te "Sarıgül evine büyükşehir senin neyine", "Sarıgül muhtar" sloganlarıyla karşılandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday gösterilen Kadir Topbaş, büyükşehir belediye başkanlığına yeniden aday gösterildikten sonra ilk cuma namazını Fatih Camisi'nde kıldı.

Namazın ardından Saraçhane'deki belediye binasına geçen Topbaş'ı, pernosel, meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Bazı vatandaşlar, "Kazanan İstanbul", "İstanbul aşığı Kadir Topbaş, "Sarıgül muhtar", pankartını açarak,"Sarıgül evine büyükşehir senin neyine" şeklinde slogan attı.

Burada kurulan kürsüde konuşan Topbaş, kendisi için bu karşılamanın sürpriz olduğunu ifade ederek, medeniyetlerin beşiği, kıtaların buluştuğu ve bütün geçmişteki liderlerin hedefi noktasına gelmiş İstanbul'a 10 yıldan beri hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi.

"Peygamber efendimiz tarafından müjdelenmiş, gerçekten dünyanın gıpta ile baktığı, hayran kaldığı bu şehirde yaşamak bir ayrıcalık aynı zamanda ciddi bir sorumluluktur" diyen Topbaş, mesai arkadaşlarıyla İstanbulluların verdiği bu sorumluluğu yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

'İSTANBUL'U KISKANSINLAR İSTİYORUM'

Görevi 2019'da sona erdiğinde İstanbul'a yaptıklarından gurur duyacağını ve İstanbulluların hayır duasıyla hayatını devam ettireceğini dile getiren Erdoğan, "Siyaset iki şey için yapılır; ya idealiniz ya da menfaattiniz için. Bizim bir idealimiz var; bu şehri hak ettiği yere ve diğer şehirlerin kıskandığı bir kent haline getirmek. Dünyanın gelişmiş şehirleri İstanbul'u kıskansınlar istiyorum" diye konuştu.

Çok konuşarak ve üreterek kendilerinden bahsettirmek istediklerini belirten Topbaş, yapamayacakları hiçbir şeyi söylemediklerini ve söyledikleri hiçbir sözü yerde bırakmadıklarını vurguladı.

MÜJDE VERDİ

İstanbulların boş vaadlerle aldatılamayacak kadar fesaset sahibi olduğunu dile getiren Topbaş, birçok projeleri bulunduğunu belirtti. Kadir Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Metrolar başlı başına büyük bir olay, çevreyle ilgili büyük projelerimiz var. İstanbul suyu ile ilgili ayrı bir projemiz var ama yakın gelecekte güzel bir projeden bahsedeceğiz. Bir çoğunun aklı yetmeyecek, hayali yetişemeyecek, şaşıracaklar, hayretler içerisinde kalacaklar. Gerçekten büyük bir proje daha geliştirdik, onu da zamanı gelince açıklayacağız. Zabıta ve itfaiyemizde taşeronda bulunan arkdaşlarımızla ilgili elimizdeki kadrodan sözleşmeli kadroya geçebilecek ve kriterlere erişmiş 693 kardeşimizi de sözleşmeli olarak alacağız, bu talimatı verdim. 3. dönemde birlikte olacağımıza yürekten inanıyorum ve İstanbulların vefa duygusuna inanıyorum. Kim ne derse desin, hangi türlü entrika çevirse çevirsinler. Bizim evvelallah Rabbimiz ve milletimiz var. İnanıyorum ki sizlerin desteğiyle bu başarıya birlikte erişeceğiz."    

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER