ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2013 Pazartesi 22:51

Nişantaşı esnafı eylemcileri kovaladı!

Nişantaşı esnafı eylemcileri kovaladı!

Gezi Parkı'nın boşaltılmasının ardından çevre semtlere dağılan provakatörler, bu semtlerde esnafa kan ağlatıyor. Nişantaşı'nda ise esnaf göstericileri kovaladı.


YAZETE.COM

Nişantaşı Teşvikiye Caddesi'nde eylem yapan 50 kişilik eylemci grubu Nişantaşı esnafı tarafından kovalandı, eylemciler ara sokaklara dağıldı. 

ESNAF MEDYAYA İSYAN ETTİ

Günlerdir kepenk açamadıklarını, siftah yapamadıklarını belirten Nişantaşı esnafı, eylemcilere gösterdiği tepkinin yanısıra medyaya da yüklendi. 

Sadece polisin görüntülerini yayınlayan medyaya isyan eden esnaf, eylemcilerin yaptıklarının yeterince yansıtılmamasından dertli. 

ESNAF HEM CHP'YE HEM DE MEDYAYA TEPKİLİ

Halk TV, Ulusal TV gibi kanalların olayları sürekli provoke etmesi Nişantaşı esnafını çileden çıkardı. Eylemcilerin peşinden Nişantaşı'na gelen muhabirleri esnaf "Candaş medya istemiyoruz. Bu medya hep bunların yüzünden. Gizin buradan. Polisi çekmeyin gelin esnafın durumu çekin" sözleri kovdu.

Bu sırada bir kaç esnaf olan biteni değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

"Yalova milletvekili var ya ne o, yapın diyor, durmayı diyor, devam edin diyor. Halk olarak artık bizim konuşmamız lazım. Esnaf olarak bir de biz yürüyelim. 1 hafta on gündür bizi perişan ettiler. Dün ailemle perişan oldum. Ekmek almaya gidemedim. Medya hep polisi çekiyor. Bir de gelsin bizi çeksinler. Esnaf kan alıyor. Burada bir arkadaşımız daha çoğunu da yapacağız diyor. Böyle olmaz."

KALDIRIM TAŞLARI SÖKÜLDÜ, DÜKKANLARIN CAMLARI KIRILDI

Taksim Meydanı'nın ve Gezi Parkı'nın boşaltılmasının ardından eylemlerini Harbiye'ye, Mecidiyeköy'e, Nişantaşı'na taşıyan provakatör gruplar, daha çok ara sokaklarda organize oluyordu. 

Özellikle Nişantaşı'nda kaldırımların söküldüğü, dükkanların camlarının kırıldığı ve dükkanların duvarlarına küfür ve hakaret içerikli sloganlar yazıldığı görülüyor.

Çok sayıda ATM'nin ekranı tuzla buz edilirken trafik lambaları da atılan molotoflarla yakıldı.

KAYNAK:
yazete.com
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER