ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Haziran 2013 Pazartesi 10:28

Kışanak: "PKK da legal siyaset yapacak!"

Kışanak: "PKK da legal siyaset yapacak!"

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak çözüm süreci için Öcalan'a yer açılmalı çağrısında bulundu.


BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Çözüm için Öcalan’a demokratik mücadele içerisinde yer açma zorunluluğu bulunuyor." dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Bugün artık bir inşa hareketi olarak geleceğimizi kuruyoruz” dedi.

Kışanak, Mezopotamya Vakfı’nca eğitim dili Kürtçe olan ilk üniversitenin kurulması çalışmaları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen Mezopotamya Vakfı Kurucular Kurulu Birinci Toplantısı’nda konuştu.

Başlangıçta itiraz hareketi olarak başlayan mücadelenin inşa hareketine dönüştüğünü belirten Kışanak, İmralı’ya gitme konusunda da şunları söyledi: “Beklenti devam ediyor. Umuyoruz en kısa zamanda gerekli bürokratik işlemler tamamlanır. Görüşmenin ertelenmesine ihtimal vermiyorum. Böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Bu kadar önemli tarihsel bir süreç başlamış. Bunun devam etmesi yönünde herkesin iradesinin hâlâ var olduğunu görüyoruz. Hükümetin de, bizim de PKK’nın da bu konudaki yaklaşımı devam ediyor.”

Daha sonra partisinin gençlik meclisinin eyleminde konuşan Kışanak şunları söyledi: “Çözüm için Öcalan’a demokratik mücadele içerisinde yer açma zorunluluğu bulunuyor. Eğer biz güçlü bir şekilde bu süreci ilerletebilirsek, demokratikleşmeyi ve barışı sağlarsak, normalleşme sürecine geçebilirsek PKK’da legal siyaset yapacak.”

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER