ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Şubat 2014 Cuma 11:22

İşte partilerin son oy oranları

İşte partilerin son oy oranları

MAK Danışmanlık'ın 17 Aralık'tan bu yana yaşanan sıcak gündem maddelerine ilişkin yaptığı anket çalışması, paralel devlet operasyonunun seçmenin tercihini değiştirmediğini ortaya koydu.


Halkın yüzde 51'i operasyonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti yıkma operasyonu olarak görürken yüzde 80'i ise yaşanan gelişmelerin siyasi tercihini değiştirmediğini kaydetti.

MAK Danışmanlık Şirketi'nin 17 Aralık operasyonu ve ardından yaşanan gelişmelere karşı halkın nabzını tutmak için yaptığı anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 26 Ocak-30 Ocak arasında 31 büyükşehirde 5 bin 200 kişiyle yüz yüze yapılan ankette, Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin ne olduğuna ilişkin soruya yüzde 28 oranında "paralel devlet/cemaat" yanıtı verildi.

Ankete katılanların yüzde 19'u "yerel seçim" karşılığını verirken yüzde 15 ile Suriye, yüzde 12 ile hayat pahalılığı, yüzde 8 ile işsizlik ve yüzde 7 ile de terör sıralamada yer aldı. Ankete katılanlar, "17 Aralık operasyonu ve sonrası yaşananlar siyasi tercihinizde değişime sebep oldu mu, olduysa nasıl bir değişim oldu' sorusuna yüzde 80 oranında "siyasi tercihim değişmedi" yanıtını verdi. Yüzde 8'lik bölüm "AK Parti lehine değişti" karşılığını verirken "diğer bir parti lehine değişti" diyenlerin oranı yüzde 6 oldu.

AK PARTİ YÜZDE 50

MAK Danışmanlık'ın anketinde 17 Aralık'taki operasyonun kime karşı yapıldığı sorusuna ise katılanların yüzde 51'i "Başbakan Erdoğan ve hükümeti yıkma operasyonudur' yanıtı verdi. Operasyonun 'yolsuzluk operasyonu' olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 26 olurken yüzde 9'luk kesim, soruya 'istikrarlı giden ekonomiyi çöktürme operasyonu' yanıtını verdi. Yüzde 14'lük kesim ise görüşünü belirtmedi. Ankete katılanlara

"Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlara göre AK Parti'nin oyu yüzde 50.2. CHP'nin oy oranı yüzde 26.1 olurken MHP yüzde 12.6, BDP yüzde 6.1, SP yüzde 2 ve BBP'nin de oy oranı yüzde 1.5 çıktı.

"30 Mart yerel seçimlerinde hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna, AK Parti diyenlerin oranı yüzde 46.2 olurken CHP yüzde 27, MHP yüzde 13.3, BDP yüzde 6.2, SP yüzde 2.3, yüzde BBP 2, diğerleri yüzde 2 çıktı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER