ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Nisan 2014 Pazartesi 09:58

İstanbul sis engelini Marmaray ile aştı

İstanbul sis engelini Marmaray ile aştı

İstanbul sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis engelini Türkiye'nin 153 yıllık rüyası olarak nitelendirilen Marmaray ile aştı.


İstanbul güne aniden bastıran sisle uyandı. Sis, Marmara Denizi ile İstanbul Boğazı’nda görüş mesafesinin düşmesine sebep oldu. Şehir Hatları bazı seferlerini sis yüzünden iptal etti. İskeleye gelen vatandaşlar da vapur seferlerinin iptal edildiğini görünce Marmaray'a akın etti.

Üsküdar ve Kadıköy'den Beşiktaş, Kabataş ve Eminönü'ne gitmek isteyen vatandaşlar yoğun sis dumanı karşısında çareyi işe Marmaray'ı kullanarak gitmekte buldu.

İstabullu çareyi Marmaray da buldu

Anadolu Yakası'ndan Kartal metrosu ile Kadıköy'e gelen bazı vatandaşlar, seferlerin iptal edildiğini duyunca Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray'a bindi. İstanbullu çareyi Marmaray'a binmekte bulunca bu hat üzerinde yoğunluk yaşandı.

Asya ile Avrupa kıtaları arasında denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayan dünyanın en büyük ve önemli projelerinden Marmaray, İstanbulluyu çalıştıkları iş yerlerine yetiştirdi. 

Başbakanımızdan Allah razı olsun

28 yıldır vapur seferlerini kullanarak Eminönü'ne işe giden Ahmet Divrik yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yılında hizmete giren Marmaray'ın neden asrın projesi diye nitelendirildiğini şimdi daha iyi anladığını belirtti.

Divrik, ''Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Marmaray olmadığı dönemlerde de sis nedeniyle vapur seferleri iptal edildiğinde kara yoluyla köprü üzerinden işe gitmek zorunda kaldık. İşe 5 saat geçikmeli gittiğim o günleri unutamıyorum. Ama şimdi bakıyorum da bazıları yine bu hizmetlerden memnun  değil. Böylesine büyük bir nimete karşı şükürsüzlük etmenin anlamı yok. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok az bir geçikme ile işimize geldik'' diye konuştu. 

Şehir Hatları’nın konuyla ilgili açıklamasında “Sayın yolcularımız, sis dolaysıyla tüm vapur seferlerimiz iptal edilmiştir. Sis dağılana kadar alternatif ulaşım kanallarını tercih etmenizi rica ederiz.” ifadeleri kulanıldı. 

Seferlerin sisin etkisi azaltmasıyla yeniden başlayacağı belirtildi.















KAYNAK:
yazete.com
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER