ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2014 Salı 09:48

Gündemdeki yazar Başbakan'a cevap verdi!

Gündemdeki yazar Başbakana cevap verdi!

Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, Soma'daki faciada hayatını kaybedenler hakkında sarf ettiği cümlelerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan'a cevap verdi.


Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, Soma'daki faciada hayatını kaybeden maden işçilerinin hakkında sarf ettiği cümlelerini eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bugünkü köşesinden cevap verdi.

Yazgülü Aldoğan, kaleme aldığı yazısında, kendisinin de şehit kızı olduğunu belirterek, "Kaç yaşıma geldim, hiç ağzımı açıp da "Babam niye öldü, ben niye babasız büyüdüm" demedim! Ama Soma'da yanan kömürün içinde pişerek ölen işçinin niye öldüğünü sormak hakkım. O şehit oldu" dersem soramam!" ifadelerini kullandı.

Yazısınının devamında "Oysa o maden işçileri şehit değildir, vahşi kapitalizmin, çarpık sömürü düzeninin kurbanıdır'' diyen Aldoğan, şöyle devam etti:

''Taşeronlaştınlmış bir müessesede, hakkını hukukunu aradığı an kapıya konulacağını, güvenlik koşullarının eksik, yaşam koşullarının yetersiz olduğunu bilen, üç kuruş paraya çalıştırılan bir kurban. Öldüğü zaman da "Bu adam niye öldü? Bu madenin kirişleri niye, metal değil de ağaç? Niye yaşam odası yok? Niye maskeleri yanm saat bile dayanmadı? Niye karbonmonoksit ölçümleri yapılmadı" demeyelim diye, 'onlar şehit' dediler. Tıvitter da bu zihniyeti eleştiren bir cümle yazdım diye 24 saattir bazılannın saldırısı altındayım. Maksat; 'Şehit' deyip bu büyük faciadaki tüm sorumluluklann üzerini kapatmak. Ne cinsiyetim, ne yaşım, ne başım kaldı küfür etmedikleri. Soma'da iş kazası cinayetine kurban giden işçilerin haklarını aramaktan asla vazgeçmeyeceğim." 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER