ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ağustos 2013 Perşembe 11:27

Gül'den Bayram namazı çıkışı Ergenekon yorumu

Gülden Bayram namazı çıkışı Ergenekon yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bayram namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Gül, bir gazetecinin Ergenekon kararlarıyla ilgili sorduğu bir soruya; "Varsa bütün yanlışlar düzeltilir, toplumun vicdanını rahatlatan kararlar çıkar." dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Gül, bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. "Bayram sabahı tüm vatandaşlarımın bayramını tebrik ediyorum" diyen Gül, "Ramazan bayramının tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

GÜL’DEN BAYRAM TEBRİĞİ 

Ramazan Bayramının başta bütün vatandaşlar olmak üzere bölgedeki tüm Müslümanlara ve bütün insanlığa hayırlar, iyilik, barış ve huzur getirmesini temenni ettiğini ifade eden Gül, "Bütün vatandaşlarıma sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum, bütün küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Bayram günlerinin ayrı bir hususiyeti vardır. Hepimiz bunu idrak etmeliyiz ve bütün memleketimizde güzel bir havanın esmesi, huzurun esmesi yönünde, hep beraber elimizden geleni yapmalıyız. Birbirimizi ne kadar çok anlarsak, ne kadar çok sayarsak, o kadar çok bu ülkede huzur ve kardeşlik olur. Bunun için hep beraber elbirliği içerisinde çalışmamız gerekir, tekrar bütün vatandaşlarımın, hepinizin, sizlerin bayramını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

“BERABER ÇALIŞTIĞIMIZ SAYIN GENELKURMAY BAŞKANIYLA İLGİLİ ÜZÜNTÜ DUYUYORUM"

Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'a müebbet hapis cezası verilmesinin sorulması üzerine Gül şöyle yanıt verdi:
"Tabii ki yargı süreci bitmiş değil. Başta söylediğiniz gibi bu uzun bir süreç. Bütün gerek suçlamaların, gerek cezaların kesinleşmesi için Yargıtay safhası, yani temyiz safhası vardır. Ayrıca Türkiye uluslararası hukuku da tanıdığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi vardır. Şüphesiz ki beraber çalıştığımız sayın Genelkurmay Başkanıyla ilgili üzüntü duyuyorum. Fakat dediğim gibi, kesin değildir bunlar. Kanun yolları hep açıktır. Ümit ediyoruz ki; önümüzdeki dönem içerisinde gerek Yargıtay, gerek diğer safhalarda, varsa bütün yanlışlar bunlar hepsi düzeltilir ve kamuoyunun vicdanını tatmin edecek kararlar çıkar."

OLAYLARDA HAYATINI KAYBEDEN HERKESTEN BÜYÜK ACI DUYDUK

Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı olaylarında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın güvenlik görüntülerinin silindiği iddialarının sorulması üzerine ise, "Bütün bu olaylarda hayatını kaybeden herkesten büyük acı duyduk. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerinin hepsinin acısını da paylaşıyorum. Ümit ederim ki bu tip olaylar tekrarlanmaz" dedi. Hukukun üstünlüğünr vurgu yapan Gül, “Demokrasinin geçerli olduğu bir ülkede barışçı bir şekilde insanlar görüşlerini ifade ederler. Gösteri yapma hakkı, itiraz etme hakkı şüphesiz ki vardır ama bunlar kanunlar çerçevesi içerisinde, eğer barışçı bir şekilde yapılırsa, şüphesiz ki bunlar daha çok dikkate alınır ve o zaman etkisi olur. Tekrar söylüyorum; bu ülke hepimizin ülkesidir, hiçbirimizin birbirimize üstünlüğü yoktur. Hepimizin hem ülkemizi güçlü yapmak, hem halkımızı mutlu yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz gerekir. Bunu da gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

EMİRGAN'DA SİMİT VE ÇAYLA KAHVALTI

Cumhuraşkanı Gül açıklama sonrasında caminin yanında bulunan Çınaraltı Kafede Vali Mutlu, Emniyet Müdürü Çapkın ve bazı Emirgan sakinleri ile simit çay eşliğinde kahvaltı yaptı. “Bugün oruç değiliz nasılsa, buyrun" diyerek masadakileri kahvaltıya davet eden Gül, Emirgan’ın ayrı bir havasının olduğunu söyleyerek, “Buralara öğrencilik yıllarında gelirdik. Burada oturmak, çay içmek ayrı bir şey" diye konuştu. Bayram namazı için camiye gelen çocuklar da Cumhurbaşkanı Gül'le bayramlaştı. Cumhurbaşkanı’nın elini öpen çocuklar Cumhurbaşkanı Gül'den harçlık aldı. Cumhurbaşkanı Gül'den harçlık alan 11 yaşındaki Alim Meydan gazetecilere Cumhurbaşkanı Gül’den aldığı 50 TL’yi gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün bayramını tebrik ettiğini söyleyen Meydan, aldığı harçlık için de “iyi oldu" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Gül Emirgan’daki bayramlaşmasının ardından Tarabya Köşkü’ne geri döndü. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER