ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2014 Perşembe 01:33

Faruk Çelik Soma ile ilgili açıklama yaptı

Faruk Çelik Soma ile ilgili açıklama yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Soma'da meydana gelen maden kazası ile ilgili konuştu.


Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten Soma'daki faciayla ilgili açıklama geldi.

Bakan Çelik, işletmede 2012-2013'de yapılan incelemelerde "Acil toplanma yerinin belirlenmediği, ateşçilerin için antistatik elbisenin eksik olduğu gibi" eksiklikler tespit edildiğini belirtti.

Çelik, "2012-2013 döneminde ortaya çıkan bu eksiklikler giderilmiş, en son 18 Mart tarihinde yapılan teftişlerde ise herhangi bir noksanlığın olmadığı tespit edilmiş bulunmaktadır" diye konuştu.

'İSTİFA EDECEK MİSİNİZ' DİYE SORDULAR

Bakan Çelik'in facia yaşandığı andan itibaren açıklama yapmaması dikkat çekmişti. Çelik’e gazeteciler ‘istifa edecek misiniz?’ diye sordu. Bakan Çelik soruya şu şekilde yanıt verdi:

"İlk olay anından itibaren enerji bakanımız benimle de görüştüler. Benim de gitmem gerekiyordu. Oraya bakan yardımcımız ve tüm teknik heyetleri gönderdik. İlk andan itibaren bakanlık olarak oradaydık. Benim gidememe durumum biraz kişisel bir olay olduğu için sağlıkla ilgili bir mesele olduğu için acı bir günde benim kişisel durumunun gündeme gelmesini istemiyorum.
Sürmekte olan bir tetkik için Perşembe günü saat 1’e kadar ayrılmamam gerektiğini söyledi. Bugün hastaneden ayrılarak bu açıklamayı yapıyorum. Çalışma bakanı olarak bu açıklamayı yapmak zorunluluk oldu."

15 DEĞİL 19 YAŞINDA

Çelik, "Kayıt dışı bir çalışma olduğuyla ilgili bize bir bilgi gelmedi. 15 yaşındaki çocuğun çalıştırıldığı yönünde bir bilgi geldi. Arkadaşlarımıza talimat verdik. Soma'da bir kriz merkezi kurduk. Bu konuda müsteşarımızla birlikte biz sürekli irtibatlıydık. Gelişen tüm olaylara anında müdahale ettik. 15 yaşında değil bu delikanlının 19 yaşında olduğunu tespit ettik" diye konuştu. 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER