ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2014 Çarşamba 19:17

Soma'dan acıklı ilk yaşam hikayesi!

Somadan acıklı ilk yaşam hikayesi!

İşçilerden Aydın Özgün'ün babası Recep Özgün'ün açıklamaları yürekleri burktu. Acılı baba, "Oğlum emekli olmuştu ama 3 çocuğunun eğitim masrafını karşılamak için devam etti" dedi.


Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında oğlu ve yeğeni mahsur kalan Bartınlı işçinin ailesi ve yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor.

Maden faciasında mahsur kaldığı bildirilen işçilerden Aydın Özgün'ün (42), Hasankadı beldesinde ikamet eden babası Recep Özgün'ü (59) dün gece saatlerinde Manisa'daki yakınları aradı.

Oğlu Aydın Özgün ile yeğeni Osman Özgün'ün (35) maden ocağında mahsur kaldığını haber alan baba Recep Özgün ve eşi Durdu Özgün (57) sabaha kadar televizyondan haberleri takip ederek oğulları ve yeğenlerinden iyi bir haber bekledi.

Baba Özgün, yaptığı açıklamada, Manisa'da ikamet eden akrabalarının dün gece saatlerinde kendisini arayarak oğlu ile yeğeninin ocakta mahsur kaldığını bildirdiğini söyledi.

EMEKLİ OLMUŞTU AMA...

"3 çocuğunun eğitim masrafını karşılamak için devam etti"

Haberi aldıklarında sabaha kadar uyumadıklarını anlatan Özgün, gözyaşı içinde gelecek iyi bir haber beklediklerini ifade etti.

Özgün, oğlum 1 yıl önce aynı ocaktan emekli olduğunu dile getirerek, "Ancak ikisi üniversiteye, biri liseye giden 3 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için aynı yerde çalışmaya devam ediyordu. Bana da sürekli 'Aldığım para yetmiyor, çalışmak zorundayım' diyordu. Haberi aldığımız anda dünyamız başımıza yıkıldı. Gözümüz, kulağımız sürekli televizyonda sağ çıkarılanların arasında oğlumuz ve yeğenimiz var mı diye bakıyoruz. Acımız çok büyük" diye konuştu.

Bu arada, Özgün ailesi ile yakınları, gelişmeleri yakından takip edebilmek için özel otomobilleriyle Manisa'nın Soma ilçesine hareket etti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER