ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Haziran 2013 Çarşamba 01:05

Eylemcilerden alkışlanacak davranış

Eylemcilerden alkışlanacak davranış

Marjinal gruplarla polis çatışırken, Gezi Parkı eylemcileri kendi aralarında toplantı yaparak her türlü şiddetten uzak durma kararı aldı...


YAZETE.COM

Taksim'de saat 20:15 itibariyle marjinal gruplarla polis arasında çatışma çıktı, gruplar polise taş ve şişelerle saldırırken polis ise biber gazı ve suyla müdahale etti. 

Polis, Gezi Parkı'ndaki eylemcilere dokunmazken, Gezi Parkı'ndaki eylemciler de olaylara karışmadı. 

RÜZGAR BİBER GAZINI GEZİ PARKI'NA KADAR GÖTÜRDÜ

Marjinal gruplarla polisin çatışması sırasında, polisin attığı biber gazı zaman zaman rüzgar yoluyla Gezi Parkı'nın içine kadar ulaştı. Bir süre bulundukları yerden uzaklaşan Gezi Parkı eylemcileri daha sonra çadırlarına geri döndüler. Eylemciler polise karşı herhangi bir saldırıda ya da protestoda bulunmadı. 

GEZİ PARKI EYLEMCİLERİ KENDİ ARALARINDA TOPLANTI YAPTI, İTİDAL ÇAĞRISI YAPILDI

Polisle marjinal grupların çatışması sırasında, Gezi Parkı eylemcileri kendi aralarında bir toplantı yaptı. Bu toplantıyla birlikte eylemciler her türlü şiddetten uzak durma kararı aldı. 

Polise karşı saldırı ya da protesto yapmama kararı alan Gezi Parkı eylemcileri zaman zaman birbirlerine uyarılarda bulundu. Eline bir bayrak alıp meydana çıkmaya çalışan bir eylemci yine kendi arkadaşları tarafından durduruldu, parkın içerisine götürüldü. 

EYLEMCİLER MEGAFONLARLA SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI, TOMA'LAR ÇEKİLDİ

Yaptıkları toplantıyla şiddetten uzak durma kararı alan eylemciler, herhangi bir taşkınlık yapmazken, bazı eylemciler ellerinde megafonlarla sürekli olarak itidal çağrısı yaptı. 

Eylemcilerin iyi niyet gösterisi üzerine, polis de TOMA'ları Gezi Parkı'nın yanından uzaklaştırdı. 

KAYNAK:
yazete.com
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER