ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Haziran 2013 Salı 16:25

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğandan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, "Başbakan sert diyorlar. Ne olacaktı? 'Şu terör örgütü mensuplarının posterlerini indirin mi' diyeceğiz. Eğer siz buna sertlik diyorsanız, kusura bakmayın bu Tayyip Erdoğan değişmez" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Son 2 haftadır devam eden olayları elbette her boyutuyla analiz ettiklerini, değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, "Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiç kimseyle, hiçbir kesimle, onların hassasiyetlerine kulak tıkayarak bir kenara itmedik ve itmeyeceğiz. Meşru taleplerini, demokratik hak taleplerini bugüne kadar nasıl dikkatle kulak verdiysek, bundan sonra da dinlemeye anlamaya, empati kurmaya devam edeceğiz" dedi.

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "10,5 yıldır bu tertiplerle, tezgahlarla, provokasyonlarla , siyaset mühendisliği girişimleriyle nasıl baş ettiysek, onlara karşı nasıl dik durduysak, bundan sonra da milletin emanetini aynı hassasiyetle korumaya devam edeceğiz. Biz ne kimseye dayatma yaparız, ne de kimsenin dayatmasına eyvallah deriz" dedi.

İki haftadır olan olaylara tek taraflı bakmıyoruz. Burada bir itirazın yükselmesi tamamen yanlış anlaşılmadan çıkmıştır. Taksim'in yayalaştırma projesi, oradaki ağaçların sökülüp başka bir yere taşınmasıyla ilgilidir. CHP'de buna onay vermiştir.

Her taraf tahrip edilmiş, araçlar yakılmış, kamu malları zarar görmüştür. Çevre sadece yeşil bir ağaçtan mı ibaretttir, Gece geç saatlere kadar tencere ve tava çalınmış, gürültü kirliliği yaratılmıştır bunlar çevre değilmidiri. Bunlar çevreye zarar vermiyor mudur?

"Çevre hassasiyeti daha farklı eylemlere ve amaçlara bir paravan mahiyet taşımış, demokratik yönetime illegal bir başkaldırıyı meskeleme görevi görmüştür" dedi.

Başbakan sert diyorlar, gelipte bunların önünde diz çöküp, şu Atatürk Kültür merkezi'nden şu paçavraları indirin mi diyecektik. şu terör örgütü flamalarını kaldırın mı diyecektik. ben bunları deyince başbakan sert diyorlar kusura bakmasınlar bu durumda Recep Tayyip Erdoğan hiç değişmez

SABAHKİ TAKSİM OPERASYONU İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

bu sabah Taksim Gezi Parkı'na güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini belirterek, "Güvenlik güçlerinin başta bu işe müsaade etmemesi gerekiyordu.Kamu kurumunun içine bunlar nasıl sokulur, çatıya bunlar nasıl çıkarılır? Orada bu tür paçavralar nasıl astırılır? Örgüt liderlerinin posterleri nasıl astırılır? Bunların karşısında biz konuşunca, Başbakan sert konuşuyor. Eğer buna sertlik diyorsanız, kusura bakmayın bu Tayyip Erdoğan değişmez" dedi. Başbakan Erdoğan, bu sabah güvenlik güçlerinin Gezi Parkı'na yaptıkları müdahale nedeniyle İçişleri Bakanı'na, İstanbul Valisi'ne ve Emniyet Müdürü'ne teşekkür etti. Gezi Parkı adı üstünde gezi alanıdır. işgal alanı değil.

"ELLERİNDE OLSA DEV ÇINARLARI DA YIKACAKLAR"

Şu an Dolmabahçe'de Başbakanlık Ofisi'nin olduğu caddede bir tane kaldırım taşı kalmadı. Bu çevre katliamı değil mi? Ellerinde olsa dev çınarları da yıkarlar. Ama onların durumu müsait değil, yıkamazlar. Ankara'da yapılan vandallıklar, Taksim Gezi Parkı'ndan güç almıştır. Eylemleri bahane edenler Türk bayrağını yakacak, illegal paçavraları devletin kurumuna asacak kadar alçalmışlardır.da Başbakan sert konuştu oluyor. Buna sertlik diyorsanız, kusura bakmayın Bu Başbakan Tayyip Erdoğan değişmez.

 "TENCERE TAVA DA GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ BU DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ"

Bu olayları tek katmanlı olarak görmüyoruz. Gezi Parkı'ndaki ağaçların taşınmasına bağlı olarak başlayan olaylar çok farklı boyutlara atlamaya başlamıştır. Siyasi istismarın sonucu ortaya çıkmıştır. Taksim'de yapılan Taksim'in Yayalaştırılma Projesi içinde bazı ağaçların taşınmasından ibarettir. Bu proje CHP'lilerin de onaylarının olduğu bir proje. Bunu da inkar ederler, akşam başka sabah başka... Kaldırımın genişletilmesi için Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçların taşınması gerekiyordu. Bazı siyasilerin çark etmeleri oradaki itirazları büyütmüştür. Türkiye genelinde çevre katliamını gerçekleştirmişlerdir. Kaldırım taşlarının sökülmesi, çiçeklerin sökülmesi, kamu araçlarının ateşe verilmesi, sivil vatandaşların araçlarının ateşe verilmesi çevre katliamı değil mi? Çevre sadece yeşil ağaç mıdır? Bu olaylar ardında 4 can bırakmıştır. 3 gencimiz hayatını kaybetmiş bir polisimiz şehit olmuştur. Ankara'nın durumunu görüyorsunuz. Otobüs duraklarının halini... Çevreye saygınız böyle mi yürüyecek? Bunlara karşı tedbir almayacaksınız... Duvarlara, yollara çirkin yazılar yazılmak suretiyle tam bir ahlak ve çevre faciası yaşatıldı. Kamu malları zarar görmüştür. Esnafın dükkanları yağmalanmış, esnafa ciro kaybı yaşatılmıştır. Tencere tava sesleriyle, sloganlarla evlerinde insanlar rahatsız edilmiştir. Bu çevre değil mi? Bize çevrecilik dersi vermeye kalkanlar hava, gürültü kirliliğinin de çevreye karşı tavır almışlardır.

GERÇEKTEN GEZİ İÇİN EYLEM YAPANLARA SESLENDİ

 Taksim Gezi parkı kılıfıyla Türkiye üzerinde oyun oynamak isteniyor. "Türkiye ekonomisi bu olaylarda tabii ki doğrudan doğruya hedef alındı" Taksim Gezi parkında şu anda eylem yapanlar, Türkiye'nin yatırımına, ekonomisine, turizmine zarar vermek için kullanılıyorlar,

Gerçekten çevre için eylem yapanlar varsa o ağaçlar ne yıkıldı ne kesildi. Başka yerlere dikildi.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılanlara çağrıda bulunarak, "Oradaki tüm eylemcilerin, tüm göstericilerin büyük fotoğrafı görmelerini, oynanan oyunu anlamalarını, samimi olanları, özellikle oradan çekilmeye davet ediyorum. Kendilerinden bunu bir Başbakanları olarak bekliyorum" dedi.

CAMİNİN İMAMI TEHDİT EDİLDİ

"Bu olaylarda, çok önemli bir yakınımın gelinini, Başbakanlık Ofisi'nin yakınında, yanında 6 aylık çocuğu, yerlerde süründürdüler. Kendisini taciz ettiler, çocuğunu taciz ettiler. Bunun özgürlük mücadelesi ile yakından uzaktan ne alakası var? Bu mudur özgürlük, bu mudur çevrecilik? Ama biz bütün bunlara "sabır, sabır, sabır' dedik" diye konuştu.

"Ayakkabılarla Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne gireceksin, orada içeceksiniz. Bu ülkenin dini mabetlerine karşı bu saygısızlığı yapacaksınız. Ne adına? Çevre adına. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz, ondan sonra farklı şekilde konuşturacaksınız; 'Böyle bir şey olmadı'... Ne olmadı, bütün görüntüler elimizde. Cuma günü arkadaşlarımıza bunları görüntüyle vereceğiz. Bunların hepsini milletim görecek. Milletimize bunların hepsini sunacağız " dedi.

Bu arada aldığım son bilgilere göre Gezi çok kötü kokuyormuş. Ne demek istediğim anlaşıldı. Bu çevrecilik.

FAİZ LOBİSİNİN FİGÜRANLIĞI YAPILIYOR

"Gezi Parkı'ndaki hukuksuz işgali Wall Street eylemine benzetiyorlar. Orada faiz lobisinin havadan kazandığı milyarlarca dolara karşı itiraz vardı. Burada ise solculuk maskesi altında faiz lobisinin figüranlığı yapılıyor. Arada böyle bir durum var" dedi.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER