ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2013 Perşembe 18:51

Erdoğan sert konuştu: Bir değil üç değil

Erdoğan sert konuştu: Bir değil üç değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rusya yolculuğu öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


BAŞBAKANLIK'TAKİ BOMBA ALARMI

Şahsın bağlantıları araştırılacak. Sizin yaptığınız yayınlarınızın dışında farklı bir şey yok. Bir yerlerle bağlantısı var mı yok mu araştırılacaktır. Onun neticesinde kararı ilgili yargı birimi verecektir. Etrafımızdaki güvenlik çemberi artıyor mu derken başbakanlığımdan bu yana nasıl başladıysa öyle devam ediyoruz.

İDRİS BAL'A İHRAÇ İSTEMİ

Şimdi bir kişi eğer siyaset yapıyorsa bunu yapma kararını verdiği zaman siyaset yapmayı arzu ettiği partinin politikalarını kabul ederek o partiden aday olmayı kabul eder. Aday olduktan sonra da partinin iç disiplinine uymak zorundadır. Eğer kendine çok güveniyorsan gidersin bağımsız milletvekili olursun. Bu arkadaşımız maalesef partinin kendi iç disiplinine riayet etmediği için ilgili arkadaşlarımız mutabakata vardılar ve konuyu bana da rapor ettiler. Arkadaşlarımızın bu teklifini kabul ettim ve disipline havale edildi.

DERSHANELERİ KAPATMA TARTIŞMASI 

Benim Hocaefendi ile bu konuya yönelik bir görüşmem olmadı ancak ilgili medya içerisindeki ve dışındaki arkadaşlarla görüşme talebinde bulunan birçok arkadaşla görüşmelerimiz oldu. Dershaneler konusu Hüseyin Çelik'in MEB'lığından beri başlattığımız bir anlayıştır. 'Başarının ardında dershaneler var' görüşünü asla kabul etmem. Devletin okulları hiçbir şey vermiyor mu? Yeni bir dönüşüm oluyor, gelin yeni okullar kurun. Bunu devletle hükümetle bir kavgaya dönüştürmek niye? Çözümü ürettik, ortaya koyduk.''
Bu, belli bir gruba yönelik bir adım değildir, bir zihniyet, anlayış değişimidir. 'Başarının arkasında dershaneler var' ifadesini asla kabul etmiyorum."
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
* Eğer kendine güveniyorsan bağımsız milletvekili olursun. Ama bu arkadaşımızın yaptığı olacak bir iş değil. Bu arkadaşımızın yaptığı bir değil iki değil üç değil.
* Benim hoca efendi ile dershane konusu hakkında konuşmam olmadı. Medya içinde olan arkadaşlarımızın dışında olan arkadaşlarımızla görüşmelerim oldu ve kendilerine düşüncelerimizi söyledim.
* Dershanelerle ilgili kasıtlı olarak kapatmak la ilgili konuşuluyor.
* Dershanecilikten okullaşmaya dönüşelim diyoruz. Özel okullardan vakıf okullarından hizmet alalım dedik.
* Bazıları hükümete şamar atmak istiyorlar. Adeta başarının arkasında dershaneler var ifadesini asla kabul etmiyorum. Bu şu anlama gelir bütün okulları kapatın dershanelerle işi görütün. 800 bine yakın öğretmenimize hakaret olarak algılarım ben bunu.
* Biz diyoruz ki gelin dershaneler yerine okullar açın.
* Geçen gün enteresan bir şey söyledim şuanda Hollanda hükümeti'nin başarı oranı yüzde 15'e düştü şimdi Fransa ordusu hükümete darbe mi yapacak? Yani eğer milletimiz yürü derse AK Parti yürüyecek...
* Mursi'ye yapılan bu hareketin karşısında herkes ayağa dikilmeliydi. Mursi'nin duruşunu ben alkışlıyorum.
* Kabine düzenlemesini nihai kararımızı verdiğimiz andan itibaren açıklayacağız.
* Nihat Hatipoğlu ile yaptığımız görüşmelerimizde Diyarbakır hakkında oldu. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER