ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2013 Pazar 12:33

Erdoğan: Bu sadece bir başlangıç

Erdoğan: Bu sadece bir başlangıç

Başbakan Erdoğan, miting meydanında halkı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la birlikte selamladı.


Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde konuşan Başbakan Erdoğan, "Çözüm süreci Diyarbakır'ı köklü şekilde değiştiriyor. Bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Bismil'de halkı selamlayan Erdoğan, Başbakan Yarıdmcısı Arınç ile el ele sahneye çıktılar. Erdoğan, miting meydanında halkı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la birlikte selamladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Dün Diyarbakır'da idik. Hem hasret giderdik, hem de 740 milyon TL bedeli olan 17 ayrı hizmetin toplu açılışını yaptık. Bismil ve Ergani'yi de açtığımızda toplamda 880 milyon liralık yatırım yaptık.

-Dün Irak Bölgesel Kürdistan Başkanı Mesut Barzani bizimle açımışlara katıldı. 37 yıllık hasreti bitirdi ve vatanına kavuştu. İbrahim Tatlıses ile bir güzel konser verdiler. 400 çifti aynı anda evlendirdik.

-Diyarbakır sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yönünü döndüğü bir şehir. Diyarbakır huzuruna güçlü bir şekilde sahip çıkmalı. Kararlarını verirken Diyarbakır çok düşünmeli. Diyarbakır nevruzda başlayana bahar ortamına sahip çıkmalı. Diyarbakır'da barışı gördük, huzuru gördük, artık yeter diyenleri gördük. Ben eminim ki Bismil'de aynı şeyi diyor.

-Çözüm süreci Diyarbakır'ı köklü bir şekilde değiştiriyor. Sevgili kardeşlerim bu sadece başlangıç. Çözüm süreci bizi 1 yıl içerisinde bu kadar değiştirdiyse birkaç sene içinde olacakları varın siz düşünün. Diyarbakır değiştikçe Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu değişecek.

-Diyarbakır değiştikçe Suriye, Irak değişecek. Sizden rica ediyorum bu barışa sahip çıkın. Yolda gelirken bir şey dikkatimi çekti. Ben belediye başkanlığından geldim. İstanbul'u çöp dağlarıyla devraldım. Kısa zamanda İstanbul'u bu çöp dağlarından arındırdım. Bismilli kardeşlerimizde bu çöpten kurtulmalı. Çöp, çamur, kirlilik Bismilli'nin kaderi değil.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER