ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Aralık 2013 Çarşamba 15:31

Emniyetten '5 müdürü neden görevden aldık' açıklaması

Emniyetten 5 müdürü neden görevden aldık açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, 5 şube müdürünün görevden alınması ile ilgili açıklama yaptı.


Emniyet Genel Müdürlüğü, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda görev alan emniyet müdürlerinin neden görevden alındığını açıkladı.

Bu sabah İstanbul Emniyeti'nde görevli 5 şube müdürü görevinden alındı. Boşalan koltuklara da jet hızıyla atama yapıldı. 

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, basında yer alan emniyet personelinin görev yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili haberler üzerine şu ifadelere yer verildi:

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA"

"Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir."

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLERİN YENİ GÖREVLERİ

Görevden alınan 5 şube müdürünün yeni görev yerleri de belli oldu.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden alınan Nazmi Ardıç, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, Terörle Mücadele Şube Müdür Ömer Köse müdüriyet emrinde görevlendirildi.

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürü Tuğrul Turhal, Hassas Yerleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ise Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN DEV OPERASYON

Türkiye düne ülkeyi derinden sarsan bir şokla uyandı. "Büyük Rüşvet" adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı şafak operasyonuyla İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iş adamı Ali Ağaoğlu ve Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 84 kişi gözaltına alındı.

5 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Dün sabah saatlerinde başlayan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonlarının ardından bu sabah bir şok daha yaşandı ve 5 emniyet şube müdürü görevden alındı. Görevden almalar İstanbul Emniyeti'nde deprem etkisi yarattı. Görevden alınan müdürler arasında İstanbul'daki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten isimler de var.

Görevden alınan emniyet şube müdürlerinin yerine acilen yeni atamalar yapıldı.

GÖREVDEN ALINAN VE YERLERİNE ATANAN İSİMLER

Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın yerine Hasan Sıralı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal'ın yerine Aydın Yılmaz
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın yerine Ömer Burak Aktaş
Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin yerine Serdar Ali Sekkin
Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın yerine Yusuf Bengü getirildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER