ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Eylül 2013 Salı 11:14

Düşen helikopterin pilotu ağaçta asılı kalmış

Düşen helikopterin pilotu ağaçta asılı kalmış

Görüntülerde dağlık bir alana düşen pilotun paraşütüyle ağaçlara asılı kaldığı görülüyor.


Suriyeli muhalifler, Lazkiye'de bugün düşürülen helitopterin paraşütle atlayan pilotunun görüntülerini yayınladı.

Pilotun etrafını çevreyelen muhalifler, ağaçtaki asılı paraşütü çekmeye çalışıyor. Muhaliflerin ağaçtaki pilotu indermeye çalıştığı esnada yoğun kurşun sesleri duyuluyor.

ÖSO UÇAK DÜŞÜRDÜĞÜNÜ İDDİA ETMİŞTİ

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Basın Koordinatörü Luey Mikdad, ÖSO'nun Mig tipi bir savaş uçağını İdlib'e bağlı Dama bölgesinde düşürdüğünü iddia etti.

AA muhabirine açıklamada bulunan Mikdad, ''ÖSO'ya bağlı birlikler, Mig 21 tipi savaş uçağını İdlib'e bağlı Dama bölgesinde düşürdü. Görgü tanıkları, düşen uçaktan iki pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğunu bildirdi. Uçağın enkazına ulaşmak için bölgede arama çalışmaları başlattık '' diye konuştu.

Anadolu Ajansı (AA) ekibi, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Suriye helikopterinin enkazının bulunduğu bölgeye ulaştı.

Sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türk jetleri tarafından düşürülen Suriye helikopterinin enkazının bulunduğu İdlib kentine bağlı Obin köyüne giden AA ekibi, enkazın olduğu ormanlık ve dağlık bölgeyi görüntüledi.

Helikopterin kabin ve bazı parçalarının yöre halkı tarafından bölgeden alındığı, motor ve pervane parçalarının ise halen alanda bulunduğu, bölgede duman çıkmaya devam ettiği görüldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi de sivil yerleşim yerlerini bombalayan bir savaş uçağının düşürüldüğünü ileri sürmüştü.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER