ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Mart 2014 Pazartesi 12:25

CHP'ye burada 1 oy bile çıkmadı

CHPye burada 1 oy bile çıkmadı

Yerel seçimlerde en ilginç oy dağılımlarından biri de Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yaşandı.


Yerel seçimlerde en ilginç oy dağılımlarından biri de Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yaşandı. Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) burada oy alamadı.

Koyulhisar'da MHP yüzde 59.2 oyla seçimden birinci parti olarak çıkarken AK Parti yüzde 35'le ikinci oldu. Bu iki partiyi sırasıyla BBP, Saadet Partisi ve BTP izlerken aralarında CHP'nin de olduğu diğer partilere hiç oy çıkmadı. Bu ilçe'de CHP'ye 1 oy bile çıkmazken, Yalova'da Belediye Başkanlığı yarışında sonucu 1 oyun belirlemesi dikkat çekti. 

Koyulhisar'da toplam 2977 kişi oy kullandı.

Yalova'da AK Parti 1 oy ile kazandı

Yalova genelinde 149 bin 818 seçmen 550 sandıkta oy kullandı. Seçimin en çekişmeli geçen illerin başında gelen Yalova'da merkezde de 85 bin 561 seçmen 299 sandıkta tercihlerini belirledi.

Saat 17.00'da başlayan ve 04.30'a kadar süren tartışmalı sayımlardan sonra, Yalova Belediye Başkanlığı'na, sadece bir oy farkla yeniden AK Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Bilgin Koçal'ın kazandığı açıklandı.

Yalova Seçim Kurulu Başkanı Ali Karadağ'ın doğruladığı bu bilgilerden sonra Koçal'ı, CHP adayı Vefa Salman ve MHP adayı Ahmet Kaplan izledi. CHP adayı Vefa Salman'ın sonuca itiraz edeceği belirtildi.

Yalova'nın ilçeleri Altınova, Çiftlikköy, Termal ve Armutlu'da AK Parti, Çınarcık'ta ise CHP kazandı. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER