ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Haziran 2013 Cuma 16:37

"Bunların yaptıkları en iyi şey Duran Adam"

"Bunların yaptıkları en iyi şey Duran Adam"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Duran Adam' eylemiyle ilgili ilk kez Kayseri Mitingi"nde konuştu.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli İradeye Saygı" mitinglerine, bu hafta da devam etti. Erdoğan, Kayseri'de halka hitap ederken duran adam eylemleri hakkında "Bunların bütün hayali Türkiye'nin Duran Adam olması." dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

- Kayseri'nin en büyük alanını bu sıcakta dolurmak suretiyle muhabbetinizi ortaya koydunuz. Sevginizi ortaya koydunuz. Bundan dolayı sizlerle gurur duymamak mümkün değil. Demokrasiye, milli iradeye, sandığa sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

- Kayseri bugün tarihi günlerinden birinin yaşıyor. Kayseri bugün tek yürek halinde. Haksızlığa hileye şiddete vandallığa, oyunlara ve tuzaklara karşı sesini yükseltiyor.

- Bu muhteşem meydanda vandallıktan rahatsız olan CHP'li kardeşlerim de var, ben inanıyorum ki barbarlıktan rahatsız olan MHP'li kardeşlerim de var. Ben inanıyorum ki faşizm'den rahatsız olan BDP'li kardeşlerim de var. Çünkü Anadolu, Trakya, tüm Türkiye tek yürek halinde.

"SESİNİZİ TÜM TÜRKİYE DUYSUN"

- Ankara'da Sincan'da kardeşlerimize bazı sorular sordum. Başkent öyle bir haykırdı ki tüm Türkiye sesini duydu. Şimdi o suruyu Kayseri'de soruyorum. Sesinizi tüm Türkiye duysun. Sizi başını kuma gömenler duymayacaktır. Sizi uluslararası medya duymayacaktır. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki, sesinizi Bağdat, Şam, Beyrut, Gazze, Kudüs duysun.

- Allahıma hamd olsun. İşte Türkiye bu! İşte Anadolu bu. Selçuklu'nun ve Osmanlı'nın şehri. Bu Kayseri Cumhuriyetin şehri. Kayseri Cumhurbaşkanı kardeşim Abdullah Gül'ün şehri... Bereketin, helal kazancın şehri...

-Onları Bakanlar Kurulu'ndan daha çok dinledim. Gençleri dinledim. Yok öyle 25 kuruşa simit.  Bunun yeri neresi sandık. Öyleyse sandığa saygı duy.

"MİTİNG YAPIYORUZ ÇÜNKÜ..."

- Miting yapmayın diyorlar. Tamam biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp kırmalarınızı mı izleyeceğiz. Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşruu zeminlerdir, görün istiyoruz.

- Ey CHP sana sesleniyorum; Ortalığı karıştırdın, yapmadığın iş kalmadı, adete bir mikser gibi karıştırdın, takıldın o aşırı uçların peşine ve ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın.

- İllegal örgütlerin peşine ve bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. AKM'yi işgal ettiler. 3 gün. ne yapacaktık? Bırakın işgal devam etsin. Bunu mu diyecektik. Teröristlerin paçavraları asılı duracak. Başbakan'a hakaretler asılı duracak. Bizde polisimize dokunmayacak mı diyecektik. Dışişleri Bakanıma 24 saat içinde AKM'yi temizleyceksiniz dedim.

"GEZİ PARKI İŞGALCİLERİN DEĞİL HALKINDIR!"

- Ben buradan Ulusalcılara sesleniyorum. Siz terörsit başının, Atataürk'ün ve Türk bayrağının olduğu görüntüyü nasıl seyrettiniz. Öyle duracak mıydı? Biz 17 gün sabrettik. Gezi Parkı oradaki bir işgalci grubun değil, tüm halkımındır. Ve bu parkları işgal edemezsiniz. Bu anayasaya aykırıdır. Taksim meydanı miting meydanı değildir.

- İnşallah bu istikbal çok daha farklı olacak. Bu gençlik Allah'ın izniyle geleceğine sahip çıkacak. Biz 2011 seçimlerinde gençliğin nereye sahip çıktığını gördük zaten. Gençlik bu ülkede kendisine hizmetkar olan AK Parti iktidarını iyi biliyor. Allah aşkına ne oldu da bunlar yapıldı ya? Ne yaptık biz size? Bunlar sandık sonucunu hazmedemediler. Bunlar demokrasiyi hazmedemediler.

"HEM MİLLETE SAYGI DEDİLER HEM TENCERE TAVA..."

- Milleti de, milli iradeyi de hazmedemediler. Hem millete saygı diyeceksin, hem gece yarısı tencere tava. Bu arada zaten tencere tavacılar baya para kazandı. 

- Bunlar ne diyor biliyor musunuz? Biz okumuş insanlarız, sanatçıyız, yazarız, sermayedarız, imtiyazlıyız, biz herşeyi biliriz, anlarız diyorlar. Bizim oyumuzla Kayseri'deki Ahmet'in Mehmet'in çobanın oyu bir olmaz diyorlar. Göbeğini kaşıyan adam, koyun, makarnaya kömüre oyunu satan adam diyorlar. Eğer öyleyse sen de makarna, pirinç dağıt yahu.

"BOĞAZA KARŞI VİSKİLERİNİ İÇİP ÇANKAYA'DA SEFA SÜRDÜLER"

- Eğer bununla bu iş halloluyorsa buyurun halledin. On yıllar boyunca bunlar boğaza karşı viskilerini içip Çankaya'da sefa sürdürler. Geri kalan herkesi aşağıladılar. Zahide nine analarını ağlattı gördünüz değil mi? Vandalların önüne geçip, yeter artık dedi. Bu terbiyesizler arkada sana para verecekler dedi. Zahide Nine ben bu devletin emekli memurum dedi. Dik durdu.

- O Zahide Nine'nin eli öpülür. Bunlar Zahide Nine'ye nasıl bakıyorlarsa bütün millete işte böyle bakıyorlar. Artık millet susmuyor. Bunlara gerekn cevaıbı veriyor. Makarnacı, kömürcü diye aşağıladıları millet artık boynunu bükmüyor. Kayseriyi'de aşağıladılar, siz okuyamazsınız dediler, başörtülü okula gelmeyeceksiniz dediler. Siz üretemezsiniz, bi,z üreteceğiz dediler.

- Siz Vali olmayacaksınız, bürokrat olmayacaksınız, siz bilimden estetikten, mimariden anlamazsınız. Sizden Cumhurbaşkanı olmaz dediler. Oldu mu? Sizden muhtar da olmaz dediler. Oldu mu? Onlar zannediyorlar ki gerçek tuzak sahibi biziz.

"GEZİ PARKIDIR TUTTURMUŞLAR. DERT BAŞKA..."

- Dikkat edin bu yapılan mitingler yolsuzluğa karşı yapılan mitingler değil, zam mitingi değil, ne mitingi diye soruyoruz. Cevap yok. Gezi Parkı Gezi Parkı tutturmuşlar gidiyorlar. Dert başka.

"POLİSİN BİBER GAZINA HAYIR ARAÇ EGZOZUNA EVET DİYORLAR!"

- Biz Taksim meydanını kurataralım diyoruz, karşımıza dikilenler orada dursun diyor. Bunların çevrecilik anlayışı bu. Polisin biber gazına hayır, ama araç egzozuna evet. İstanbul çevreci otobüslerle benim dönemimde tanıştı. Çöp dağlarından İstanbul'u bu kardeşiniz kurtardı. Susuzluk bu kardeşinizle sağlandı. Hepsi çevre adına yapılan şeyler.

- Kardeşlerim bu ülkede egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümünden yana değiliz. Ancak azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de eyvallah etmeyiz. Millet size bir yetki verdiyse, bu yetkiyi kullanacaksınız. İşte biz o yetkiyi kullanıyoruz. Söz milletindir, yetki milletindir, karar mileltindir.

"BİZ DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDİK ONLAR 'DURAN ADAM' OLDU"

- Biz durmak yok yola devam diyoruz. Bunlar ne diyor, Duran Adam. Bunlar on yıllar boyunca Türk'e durmak yaraşmaz deyip, tam anlamıyla durdular. Bunların hayatları boyunca yaptıkları en iyi şey, durmak ve durdurmaktır. Bunlar bizi yıllarca SSK kuyruklarında durdular, eczane kuyruklarında durdurdular, üniversite kapılarında durdular. Tüp, gaz kuyruklarında, ekmek, şeker kuyruklarında durdurdular.

- Bunların bütün hayali Türkiye'nin Duran Adam olması. Milleti durduramayanlar hamdolsun kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız. En iyi adımlarla ilerleyeceğiz. Bu tuzağı da altüst edeceğiz.

"BUNLAR İÇİN AĞAÇ BAHANE"

- Bunlar için ağaç, çevre bahane, gezi parkı bahane. En başından beri bunlar Türkiye'ye ekonomiye, demokrasiye kast etmiş durumdalar.

- Vitrin'de ağaç, gezi parkı var. ama perdenin gerisinde büyüyen güçlenen Türkiye var. Rahatsız oldukları millet var, Kayseri var, rahatsız oldukları Milli İrade var. İstanbul'da inşaası ve işletmesiyle 46 milyar dolarlık dünyanın en büyük havalimanının ihalesini yaptık. Yıllık yolcu kapasitesi 100 milyon. Ya bunların hafsalası bunu alır mı?

- Bu tabi bunları ciddi manada rahatsız etti. 22 milyar dolarlık nükleer santral inşaasını attık. 3. Köprünün temelini attık. Bunlardan rahatsız oldular. Bugün rahatsız olurlar, yarın da utanmadan sıkılmadan köprünün üstünden geçerler. Üstelik bu köprünün üzerinden bir de hızlı tren geçecek. İMF'ye borcu sıfırladık, rahatsız oldular.

- İftihar etmeleri gerekirken edemediler. Ey MHP, MHP'nin Genel Başkanı, Başbakan'a bol bol küfür etmeye devam et. Ben sana küfür etmeyeceğim. 27 buçuk milyar dolarla bize devrettiniz, biz 135 milyar dolara kadar çıkarttık. Kredi notumuzun artmasından bunlar rahatsız oldular. Faizler en düşük seviyeye indi.

"BAŞARILARIMIZDAN RAHATSIZ OLDULAR"

- Sevgili kardeşlerim, bu göstericeri kukla gibi parmaklarında oynatanlar, Türkiye'de artık aylardır terör nedeniyle şehit haberi gelmiyor, çatışam haberi gelmiyor. Bundan da rahatsız oldular. İnsanlar artık boşalan köylerine dönüyor. Cudi Dağı'nın eteklerinde piknik yapılıyor. 7 coğrafi bölge kucaklaşıyor. Bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. 30 yıldır devam eden terör Türkiye'ye çok ağır faturalar ödeten terör artık sona eriyor. Bu olayları çıkarmak süreciyle, çözüm sürecini başarısız kılmak istiyorlar.

- Polisimin biber gazından rahatsız olanlar polisime silahla ateş ediliyor bunu konuşmuyor.

"ALEVİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"

Kardeşliğimizi yücelterek Türkiye'yi büyeteceğiz. Bir süredir Türkiye'de çok çirkin tahriklerle, provokasyonlarla, Alevi kardeşlerimiz üzerinde oyunlar oynanmak isteniyor, CHP de başrolde bulunuyr. Bu çirkin tahrik de CHP'nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrol oynuyor. Türkiye dışından bazı odaklar rol alıyorlar. Alevi kardeşlerime sesleniyorum; Bu oyunlara karşı lütfen dikkatli olun. Dersim olaylarına karşı, bizim dönemimizle alakası olmadığı halde bir Başbakan olarak özür beyanında bulunurken, CHP'nin Genel Başkanı özrümün istikametinden değil karşısında durmuştur. Güya kendisi Dersim'li. O dönemi izlediniz mi? Bunları iyi bilmeniz lazım.

Bizler bugüne kadar, bizi çok incittiler, sabrettik sabrediyoruz. Biz kimsenin incinmesini de müsade etmeyeceğiz. Elimizden gelen gayreti yapacağız. Millet olarak bu oyunu bozduk, bozuyoruz. Provokatörleri, ülkenin birliğine saldıranları, yalancıları tek tek deşifre etmeye devam ediyoruz. Bunları aziz milletimize anlatmaya devam ediyoruz.

Yarın Samsun'dayım, diğer gün Erzurum'da. Şimdi benim sizden bir ricam var. Sincan'da başlattığımız bayrak kampanyasını devam ettireceksiniz. Balkonlarımıza bayraklarımızı asacağız. Değerli kardeşlerim bayrak yasasına uyan bu bayrağımızdır. Üzerinde hiç bir unsur olmayacak. Hazır mıyız buna?

Şimdi geldik bir yere, bizim ahde vefamız var değil mi? Neydi o? Şimdi bayrakları bir göreyim. Bu şarmızı öyle söyleyelim ki Türkiye ayağa kalksın. Hazır mıyız? Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana herşey sizi hatırlatıyor.

Allah yar ve yardımcımız olsun, günümüz kutlu olsun, yürüyüşümüz mübarek olsun. Durmak yok yola devam.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER