ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2013 Cumartesi 19:04

Yüz binler Milli İradeye Saygı Mitingi'nde

Yüz binler Milli İradeye Saygı Mitinginde

Yüz binlerce insan "Milli İradeye Saygı Mitingi" için Sincan Pazaryeri'ne koştu. Başbakan Erdoğan alana gelen yüz binlere seslendi.


AK Parti'nin "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlendiği miting başladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu miting için sabah erken saatlerden itibaren partililer Sincan Pazar yerinde toplanmaya başladı. Partilileri selamlayan Başbakan Erdoğan konuşmasına meydanı ve partilileri selamlayarak başladı. "Bu manzarada yakıp yıkmak yok, bu manzarada gönül insanları var" diye sözlerine başlayan Erdoğan, Türkiye'nin gerçek görüntüsünü bu olduğunu belirtti.

"Ankara'da öyle bir haykıralım ki 80 vilayet sesimizi duysun" diyerek meydana seslenen Başbakan, "Bir miyiz Ankara? Diri miyiz Ankara? Hep beraber miyiz" diye sordu.

SAHNEYE HALKIN ARASINDAN YÜRÜDÜ

17:50'de alana gelen Başbakan Erdoğan kalabalığın arasından geçerek halkla selamlaşarak sahneye geldi.

MHP'Lİ KADINLAR BOZKURT İŞARETİ İLE SELAMLADI

Başbakan Erdoğan mitin alanına gelirken bir de sürprizle karşılaştı. Yol üzerinden Erdoğan'ı gören MHP'li kadınlar bozkurt işareti yaparak Başbakan'ı selamladı.

ALANDA MHP BAYRAĞI AÇILDI

AK Partililerin yanı sıra MHP'lilerin de destek verdiği mitingde MHP bayrağı açıldı. Ülkücüler "Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" yazılı pankart açtı. 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Mesele bu kardeşliği anlamak bir ve beraber olmak. Allah bize böyle bir millet ve kardeşlik nasip etti. Şükürler olsun. Hiç endişeniz olmasın biz bu yola kefenimizle çıktık. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor.  Siz oynanan oyunları gördünüz. Siz yapılan saldırıların hedefini anladınız. Bugün bu meydanda bunun için varsınız."

Sincan'dan neden başladıklarını anlatırken "Biz birilerini el uzattık fakat birileri bize yumruk uzattı. yumruk uzatanla tokalaşılabilir mi?" diye konuşan Başbakan toplantının amacının yerel seçimler için bir başlangıç olduğunu vurguladı.

Erdoğan Gezi Parkı olaylarını ise şöyle eleştirdi:

"Bizim millet olarak öyle direniş tarzımız var ki tüm oyunları bozar ve alt üst ederiz. Biz duada yakış ederek direniriz. Ama onlar bunu anlamaz. Biz 27 Mayıs'ın karanlığını böyle bir direniş ile aştık. Biz 28 Şubat'ın karanlığını böyle bozduk. Birileri gibi sokaklara dökülerek değil, molotof kokteyli ile değil, sabahlara kadar korna çalarak ya da tencere tava çalarak göstermedik.

Beni ziyarete gelenlere söyledim Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünden okudum. Düzeni bozma gayreti içinde olanlara çapulcu denir. Ayrıca kamu düzenini bozmaya çalışmak suçtur."

Olaylarla ilgili dış yardım vurgusu yapan Başbakan Erdoğan, buna dair delilleri ayrıca açıklayacağını belirtti: "Bu ihanet şebekesini milletimize tanıtacağız."

Polise el uzatıldığını ancak sabrettiklerini dile getiren Erdoğan sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Başörtülü kızlarımıza el uzatıldı sabrettik, sabrediyoruz. Okullara sokmadılar, üniversitelere sokmadılar, eğitim-öğretim özgürlüğünü ellerinden aldılar ama onlar sabrettiler. Camilerimize ayakkabılarıyla girdiler, camilerimizde içki içtiler sabrettik, sabrediyoruz. Duvarlara hakaretler yazdılar, sabahlara kadar azgınca küfrettiler, şahsım da dahil olmak üzere hep küfrettiler, ama sabrettik. Niye Çünkü biliyoruz ki kem söz sahibinindir. Bunun hesabını yargıda soracağız. 8 ay sonra milletin önüne sandık gelince işte orada hesabı soracağız."

"Bunların çoğu Gezi Parkı dedi ama çoğu yerini bilmez. Biz oradaki saf, temiz kardeşlerimi kabulleniyorum" diye söz başlayan Erdoğan şöyle konuştu: "Ama anlamıyorum. Ne ihale var, ne de atılan adım var. Genç kardeşlerimin hislerine sayfı duyduğumu ifade ettim. Ama iş çevre duyarlılığının çok ötesine gitti. Uluslararası medya her türlü ikiyüzlülüğü sergiledi. Kimi siyasetçiler eylemcilere para vererek sokakta polise küfrederek, bir mezhep çatışması çıkarmak için her türlü şeyi yaptılar. Sosyal medyada yalan haber yaymak için her türlü provokasyonu yaptılar. çadırların için milletin adap ve ananelerine yakışmayan ne manzalar yaşandı. Ama biz sesimizi çıkarmadık."

Bunların hepsinin hesabını soracaklarını söyleyen Erdoğan, sandıkta yine başaracaklarını belirtti.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili medyayı da eleştiren Erdoğan, "Yapılan tahribi bu şekilde örtmek istediler. Çevre talebinin arkasına sığınarak provokasyonun peşinde oldular. 17 gündür medya ve siyasiler olayın aslını gizliyorlar" ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

MAYIS AYI VURGUSU

"10.5 yıl boyunca rekor üstüne rekor kırdık, olmaz denilenleri yaptık. Ancak geçen Mayıs ayı ülkemiz için daha başka bir aydı. Önce, İstanbul'a 46 milyar dolarlık 3. havalimanı projesini gerçekleştirdik. İki; Ankara'da nükleer enerji santralinin anlaşmasını imzaladık. Üç, İstanbul Boğazı'na 3. köprünün temelini attık. Dört, İstanbul borsası 93 binin üzerine çıktı ve rekor kırdı. Beş, Merkez Bankası'nın rezervi 135 milyar dolara çıktı. Tam 4 tane kredi derecelendirme kuruluşu Mayıs ayı içerisinde notumuzu artırdı. IMF ile ilişkilerimizde tarihi bir gelişme yaşandı. Borcu sıfırladık ve borç verir duruma geldik."

REYHANLI SALDIRISI

53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırına ilişkin 4 kişinin tutuklandığını hatırlatan Erdoğan, "Saldırıyla ilgili şifreler giderek çözülüyor. Bu saldırı büyüyen Türkiye'nin itibarını düşürmek için yapıldı" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında anamuhalefet partisini de eleştirdi. "CHP'nin orada kalmasında fayda var, o kaldıkça AK Parti çıtayı yükseltiyor" diyen Erdoğan, "CHP lideri ne diyor, 'Yalancıdan başbakan olmaz' işte o yüzden bu halk seni başbakan yapmıyor. Bugüne kadar olamadın, bundan sonra da olamayacaksın" diye seslendi.

Sözü tekrar Gezi Parkı olaylarına getiren Erdoğan, şunları dile getirdi:

MEHMET ALİ ALABORA'YA "MESELE BAŞKA" CEVABI

"Taksim olaylarının başında sözüm ona bir sanatçı bir twit attı. Diyor ki; 'Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı ' Eğer bu ülkede hukuk varsa, sana bunun hesabını soracağız. Bunların meselesi güçlenen Türkiye'nin önünü kesmektir. 17 gün boyunca tiyotro içinde tiyatro sergilediler. Bir tarafta içki şişelerinin, her türlü kirliliğin arasında çadırdan mescit yaptılar. Bir tarafta ayakkabı ile camiye girip, içki içtiler. Bir tarafta Atatürk posterleri diğer tarafta bölücü terör örgütü liderinin afişleri. Madem ulusalcısınız buna neden engel olmadınız. Polis müdahalesini ağıza sakız yaptılar, kendi şiddetlerini görmezden geldiler. Bir taraftan ulusalcıyım diyeceksin, diğer taraftan polise saldıracaksın. Bu millet bu oyunları yutmaz."

"TAKSİM MEYDANI BOŞALDI BOŞALDI..."

Topçu Kışlası'yla ilgili referandum önerisini tekrarlayan Erdoğan, "Yargı kararına uyacağız. Olumsuz bir karar çıkarsa yine halka soracağız. Olay artık yargı sürecinde Gezi Parkı'nda durmanın artık bir anlamı yok. Yarın İstanbul mitingimiz var. Taksim Meydanı boşaldı boşaldı, bundan sonra güvenlik güçlerimiz orayı başaltmasını bilir." dedi.

MİTİNGİN ZAMANLAMASI

Mitingin zamanlaması Gezi Parkı olayları nedeniyle dikkati çekti. Ancak parti yönetimi ısrarla bir tanesi de yarın İstanbul'da yapılacak bu toplantıların Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olmadığını ve yerel seçim kampanyasının ilk mitingi olduğunu öne sürüyor.

Dikkati çeken başka bir aykrıntı ise Sincan'da toplanan kalabalığın taşıdığı ve partinin hazırlattığı pankartların neredeyse tamamındaki mesajların Gezi Parkı olaylarına yönelik olduğu. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER