ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Haziran 2013 Perşembe 16:17

"Bu şike değil, operasyondur!"

"Bu şike değil, operasyondur!"

Fenerbahçe Kulübü, UEFA'nın açıkladığı cezalar ve gündemdeki diğer gelişmeler ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.


Fenerbahçe Spor Kulübü Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde düzenlenen toplantıya Aziz Yıldırım da katıldı. Aziz Yıldırım'ın konuşmasından UEFA'nın verdiği cezayı değerlendirdi. Bir kez daha Fenerbahçe'nin suçsuz olduğuna vurgu yaptı. bu konu da ise Platini'nin sözleri yer veren Aziz Yıldırım, Türkiye'den bazı isimler tarafından UEFA'nın yönlerdiriğini altını çizdi. 

Medyanın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Aziz Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aziz Yıldırım sorulara esprili yaklaşırken, samimi söylemi ile dikkat çekti. Toplantıya hazırlıklı gelen Aziz Yıldırım'ın konuşma metni kadar elindeki belgelerle her soruyu cevapladı. 

İşte Aziz Yıldırım'ın konuşmasından satır başları... 

Diğer bir konu UEFA kararları ile ilgili, müfettişin raporu geldi, biz savunmayı yaptık. Savunmada ilk önce, biz batıda demokrasinin olduğunu biliyorduk. Ancak müfettişin hazırladığı raporda demokrasinin olmadığını görüyoruz. Çünkü bütün müfettiş raporu 16. Ağır Ceza'nın verdiği karara dayanıyordu.

Biz de 'Siz bugün bizi suç diye suçladığı belgelerle suçluyorsunuz' dedik. Sayın Başbakanımız 'Kulüplerle şahıslar ayrılsın' diye bir açıklamada bulunmuştu. 3 Temmuz olayı UEFA'da da devam ediyor.UEFA da zamanında bu fikirdeyken, şimdi bunun tam tersini uygulamıştır. UEFA'ya ' Tapelerde benim para verdiğimi gösteren bir adet kayıt gösterin' dedim, gösteremediler. Çünkü henüz talepleri okumamışlar.

Infantino ile Platini, 'üzerimizde baskı var' dedi, ben kimin baskısının olduğunu sordum, bana yakında açıklayacaklarını söyledi. Bu baskının biz Türkiye'deki bazı kulüplerin de etkisi olduğunu biliyoruz.

ÜNAL AYSAL'A GÖNDERME

Böyle şike olmaz, bu bir operasyondur. Bu Türkiye'nin bir gerçeğidir. Burada Türk sporu yargılanıyor. Ve bu yargılama yapılırken, tüm baskılar içeriden yapılıyor. Buradaki lobiciliği orada yapıyorlar. Tahkim Kurulu'nda ve Disiplin Kurulu'nda çok iyi savunma yaptık.

Suçsuz olduğuma inanmıyorlar. Bizim üzerimizdeki baskı var. Bu baskının kimden olduğunu sorduk. Bu baskını kimin üzerinde olduğunU açıklayacaklarını söyleyecekler.

Aldığınız kararın arkasında durun.

Emenike'den bahsediyorlar, o çanta nerede?

"Bu baskıların Türkiye'deki bazı kulüpler tarafından olduğunu biliyoruz. Ama 8-10 grup lobicilik de yapıyor, biliyoruz."

"TFF'nin UEFA'dan randevusu öncesinde federasyona belgeler verdik. Onlar bizim verdiğimiz belgeleri götürmediler."

"En basiti şu Emenike olayı, para dolu çanta nerede?"

"Fenerbahçe suç işlemişse küme düşürürsünüz. Ama her takıma aynı uygulamayı yapmanız gerek. Bu olay şike olayı değil. Böyle şike olmaz. Bu bir şike davası değil. Bu bir operasyon. Bu ülkenin bir gerçeğidir."

"Herkesi, tüm şahitleri, dava ile alakalı ne kadar kişi varsa uçaga doldurup UEFA'ya, Tahkim Kurulu'na götüreceğiz."

"5 maçtan suçlanıyoruz. Gençlerbirliği, Karabük, Sivas, İBB ve Ankaragücü maçları var. Hepsi de çok kolay savunulacak şeylerdir. Yargıtay'ı bekliyoruz o nedenle mahkemeyle ilgili konuşmamaya dikkat ediyoruz. Ben mahkemeden bu taleplerimi istedim. Hiçbirini vermediler bana çünkü biliyorum yanlışlıklar var. Konuşmakla yazmak arasında çok farklar vardır."

AZİZ YILDIRIM: "HOCAYI YARIN AÇIKLAYACAĞIZ"

"Biz şike yapmadık. Türkiye'deki 'en temiziz diyen kulüpten çok daha temiziz diye tekrar tekrar söylüyorum."

"UEFA'da dava var. Sayın Şenes Erzik konuşmuyor. Ortada yok. Sayın Yıldırım Demirören konuşmuyor. Kim konuşacak? 'Ben bu kararları aldım, bu kararların arkasındayım' diyecek kimse yok mu?"

"Bu dava sadece F.Bahçe ve Beşiktaş'ın değil. Türk sporunun davasıdır. Hep beraber zarar göreceğiz. Steaua Bükreş parayı veriyor, görüntü var ama ceza almıyor. Bu organize bir iş ve bu organize iş UEFA ve Türkiye'de devam ediyor."

FENERBAHÇE CAS'TAN NEDEN ÇEKİLDİ?

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında CAS davasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, CAS davasının çekilmesindeki 'ülke menfaatleri' açıklamasıyla ilgili gelen soruya şu cevabı verdi:

"Ben bunu mahkemede de söyledim. Ülke menfaatleri ne olabilir? Bunları bizim söylememiz gerekmez. Bunları kararları aldıranların söylemesi daha doğru olur. Ülke menfaati için CAS'taki davayı kaldırın dediler, kaldırdık. Biz o yüzden söylemiyoruz. Yoksa çok gizli çok şey bir şey olduğu için değil. Ama yine aldırırız, bu süreçte CAS'ta yeniden dava açarız."

"Aslında UEFA'nın verdiği ceza 2 yıldır, biz bunun 1 yılını zaten çektik."

"Yargıtay'da dava devam ediyor. Yargıtay'ın vereceği karar yol haritamızı belirleyecek. Yargıtay'ın vereceği karar bütün herşeyi silbaştan yapabilir. UEFA çatırdayabilir. UEFA tarihindeki en kötü, en şanssız davadır. UEFA kişi ve kurumları ayırdığı anda sistemi off olur."

"Yargıtay sürecinden sonra her şeyi konuşuruz. Biraz daha bekleyelim."

"CAS davası geri çekildiğinde ben hapisteydim. Bana geri çekilmesi isteniyor dendi. Ben buna imza atmayacağımı yönetim ile karar alınmasını söyledim."

YILDIRIM'DAN İMALI CÜMLE!

Aziz Yıldırım'ın soru-cevap konuşması sırasında önemli bir sözü de oldu. İşte o diyalog; Senad Ok: "6222 nolu yasa çıktı, size denk geldi. Fenerbahçe'ye denk geldi." / Aziz Yıldırım: "Denk gelmedi, getirildi."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER