ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mart 2014 Pazar 15:14

"Biz bu devleti sokakta bulmadık"

"Biz bu devleti sokakta bulmadık"

Başbakan Erdoğan, "Aileleri bölüp, milleti parçaladılar. Yalan gazete ve broşürleri dağıtıyorlar. Bunun adı casusluktur; ama yakayı ele verdiler, bedelini de ağır ödeyecekler" dedi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Manisa mitinginde yaptığı konuşmada, Manisa'nın şehzadelerin, alimlerin, evliyaların şehri olduğunu belirterek, tüm Manisa halkını yürekten selamladığını ve Manisalı'larla iftihar ettiğini söyledi.

Manisa'nın padişahları bağrından çıkarttığını ve Türkiye'nin gururu olduğunu ifade eden Erdoğan, "Manisa'nın bugün demokrasiye, iradesine bir kez daha sahip çıkıyor" dedi. Manisa'nın Adnan Menderes'in şehri olduğunu ve bugün bir kez daha tarih yazdığını dile getiren Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin Türkiye için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ettiğini belirterek, şu ana kadar ilçeler hariç 31 ilde miting yaptıklarını anımsattı.

Erdoğan, gittikleri her şehirde olağanüstü bir coşkuyla karşılandıklarını anlatarak, "Halkımızla kucaklaştık, Manisa gibi coşkuyu oralarda da gördük. Halkım Başbakanına, sahip çıkıyor. Halkım, iktidarına sahip çıkıyor. Benim köylüm, esnafım, çiftçim, esnafım, iktidarına sahip çıkıyor. Çünkü, çok sömürüldüler" diye konuştu. Erdoğan, kendilerinden önce iktidarda bulunan MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Biz, iktidarı MHP'den aldık mı? Yüzde 59 Ziraat Bankası faiziyle benim çiftçimi sömüren bu MHP zihniyeti değil miydi? Benim esnaf kardeşime, Halk Bankasından yüzde 46 faizle sömüren bu MHP zihniyeti değil miydi? Şimdi yüzde 5. Yüzde 59 nire, yüzde 5 nire, yüzde 46 nire yüzde yüzde 5 nire? Şimdi, bu aradaki fark senin cebinde kalmadı mı? Bunu sağlayan AK Parti iktidarı değil mi? Şimdi nasıl olacak da bu MHP'ye oy vereceksiniz, ben şaşırıyorum. Böyle bir yanlış var mı? 30 Mart'ta bunun hesabını sormaya var mıyız? Bak, 15 gün kaldı.

Ben diyorum ki 'kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Çalınmadık kapı bırakmayacağız, başladık değil mi çalışmalara? Çünkü, bu seçim alışılmış bir yerel seçim değil, adeta bir genel seçim yaşıyoruz. Bu seçimde, Türkiye üzerinde, demokrasi üzerinde, milli irade üzerinde bir oyun oynanıyor. işte, siz bu oyunu bozacaksınız. Kirli ittifaklar var, kirli ilişkiler var, komplo ve kumpaslar var. Bunları bozacaksınız. Hiç endişeniz olmasın, biz Allah'ın karşısında rükuya eğiliriz, bunun dışında kimsenin karşısında eğilmeyiz. Kimse bizi eğemez ve eğdiremez. Eğilmedik bugüne kadar, Allah'ın izniyle bundan sonra eğilmeyeceğiz."

Türkiye genelinde "81 vilayet, 77 milyonun bu oyuna itiraz ettiğini" ifade eden Erdoğan, "Yeniden bir İstiklal mücadelesi verdiğimizin herkes farkında" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomisi birilerini rahatsız etti

Türkiye'nin ekonomisi birilerini rahatsız etti" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin aktif, kucaklayıcı, mazlumlara sahip çıkan dış politikası birilerini rahatsız etti. Türkiye'nin küresel projeleri, hedefleri, vizyonu birilerini rahatsız etti. Biz göreve geldiğimizde milli gelir neydi? 230 milyar dolar, yani MHP'den biz 230 milyar dolarla aldık milli geliri, şimdi 820 milyar dolar. Soruyorum, yolsuzlukların olduğu bir iktidarda siz 230 milyar dolardan 820 milyar dolara gelebilir misiniz? Soruyorum, 79 senede Cumhuriyet tarihinde yapılan bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 6 bin 100 kilometre. 11 senede yapılan bölünmüş yol 17 bin kilometre. Bahçeli'ye sormak lazım 'Siz ne yaptınız?' diye.

Ne varsa AK Parti'nin iktidar olduğu dönemde var. Zaten bunlara 5 yıllığına iktidar verdi, 3.5 yıl kaldılar, kaçıp gittiler. Niye kaçıp gittin, kimse size 'bırak' demedi. Çünkü, götürecek mecalleri kalmamıştı, onlar maalesef Sakarya, Kocaeli, Düzce depreminde çöktüler, bittiler. Biz geldik, o deprem bölgelerini imar ettik. Bizim dönemimizde de Bingöl depremi oldu, ama bir yılda yeni Bingöl'ü meydana getirdik. Van depremi oldu, bir yılda yeni Van'ı yaptık. Simav depremi oldu, bir yılda Simav'ı yeniden inşa ettik. Biz, buyuz. Biz, 'iş bilenin, kılıç kuşananın' anlayışı ile büyüdük."

IMF bizden borç istiyor

MHP'ye gönül vermiş olan vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Biz, MHP'nin CHP'nin yavrusuyla ortak olduğu iktidardan IMF'ye borç neydi biliyor musunuz? Toplam 23.5 milyar dolar. Ödedik, ödedik ve geçen 14 Mayıs'ta sıfırladık. Şimdi, Türkiye'nin IMF'ye borcu yok. Şimdi IMF bizden borç istiyor, 5 milyar dolar. 'Veririz', dedik. Veren el, alan elden üstündür" dedi.

MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bunlar, milliyetçi değil mi, sevsinler bunlar gibi milliyetçiyi. Bunlar kafatası milliyetçisi, eser milliyetçisi değil" diye konuştu.

Erdoğan, milli bankanın Merkez Bankası olduğunu vurgulayarak, devir aldıklarında Merkez Bankasının kasasında 27.5 milyar dolar olduğunu, şimdi ise bu rakamın 128 milyar dolar olduğunu kaydetti.

"Manisa hesabı sormaya var mıyız? diye soran Erdoğan, "Zorunlu tasarruf adı altında 13.5 milyon katrilyon kestiler işçi ve memurdan. İşçiye ve memura devlet borçlu olur mu?" dedi.

Erdoğan, hemen sendikaların toplanması talimatını verdiğini ev bu paranın ödeneceğini aktardıklarını dile getirerek, "13.5 katrilyon o zorunlu tasarrufu biz ödedik. Yolsuzlukların iktidarında böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Erdoğan, konut edindirme yardımı adı altında işçi ve memurdan para toplandığını ifade ederek, onu da kendilerinin ödediğini söyledi. Enflasyonun yüzde 30'lardan yüzde 8'lere düştüğünün altını çizen Erdoğan, aradaki farkın vatandaşın cebine girdiğini bildirdi.

Gerekli hesabı da soracağız

Başbakan Erdoğan, "Aileleri böldüler, milleti parçaladılar. Yalan yanlış gazeteler, broşürler bastırıp evlere dağıtıyorlar. Bunun adı hukukta casusluktur, ajanlıktır" diyerek "Ama yakayı ele verdiler, bedelini de ağır ödeyecekler. Dedim ya, inlerine gireceğiz, inlerine. Öyle kolay kolay biz bu devleti sokakta bulmadık. Milli birliğimizi, milli güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlara karşı gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz, gerekli hesabı da soracağız" şeklinde konuştu.

Neo Ergenekon" ile de mücadele edeceğiz

12 yıl boyunca çetelerle, mafyayla, cuntayla mücadele ettiklerini; devlete sızmış milletin enerjisini hortumlayan çeteleri tasfiye ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "İnşallah 30 Mart'tan sonra kalan çeteleri de tasfiye ediyoruz. 'Ergenekon' ile mücadele ettik. Pensilvanya yönetimindeki 'Neo Ergenekon' ile de mücadele edeceğiz" dedi.

Bu nasıl bir inziva?

Başbakan Erdoğan, "Bu nasıl bir inziva? Ne diyorlar 'Herkes konuştu, konuştu o sustu'. Bu nasıl bir susmak, beş ay önce konuşmuş, 'Beddua Allah'ın gücüne gider, hatta densizlik' demiş. Beş ay sonra çıktı, dikkat ettim, aynı kelimeleri kullanarak 'Allah'ın gücüne gider, densizlik' dediği bedduayı daha beteriyle kendisi yapıyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Neymiş Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Duydunuz mu? İnzivaya çekileceksen, gel ülkende inzivaya çekil. Bu nasıl bir inziva? İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri takip ediyor. Duydunuz dimi? Alüfte, yani aşüftenin benzeri. Onları takip ediyor. Siyasilerden birine alüfteyi musallat etmişler de, o hemen haber göndermiş, 'sakın ha' demiş. Ya sen hoca mısın, istihbarat örgütünün başı mısın, nesin ya? Nesin sen? İnzivaya çekilmiş, iş takipçiliği yapıyor. İnzivaya çekilmiş, oradan senaryo talimatları veriyor. İnzivaya çekilmiş ama uluslararası gazetelere ülkesini karalayan yazılar yazıyor, röportajlar veriyor. İnzivaya çekilmiş ama Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Genelkurmay Başkanını, bakanları, savcı, hakim, bürokratları dinleyip, en mahrem devlet sırlarını kaydediyor. Bu casusluktur, yapamazsın böyle bir şey." 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER