ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Nisan 2014 Pazartesi 23:38

Bir acı haber de Kars'tan geldi

Bir acı haber de Karstan geldi

Kars'ta amcasının iş yerine yemek götürdükten sonra bir daha haber alınamayan 9 yaşındaki Mert'in cesedi bulundu.


Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Ardahan yolu üzerindeki Karadağ Çöplüğü'nün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde bulunan çocuk cesedenin 9 yaşındaki Mert Aydın'a ait olduğu belirlendi.

Polisin aramasıyla olay yerine gelen yakınları, küçük çocuğu teşhis edip gözyaşına boğuldu. Mert'in kıyafetleri ise tabyanın dışında bulundu.

Kars Valisi Eyüp Tepe, yaptığı açıklamada, üzücü bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, konunun adli boyutunun devam ettiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin olaya ilişkin çalışmasının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Tepe, ''Amacımız şu anda şahsın yakalanması. Olayın failinin ele geçirilmesi çok önemli. Emniyet personelimiz çalışmalarına devam ediyor. Bu olaya 'insanım' diyen herkes üzülür'' dedi.

Öte yandan, cesedi Karadağ Mahallesi'nde yakınları tarafından eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Aydın'ın cesedi, otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İlk incelemelere göre, küçük çocuğun boğularak öldürüldüğü şüphesi üzerinde duruluyor.
 

KAMERAYA TAKILMIŞTI

Kars'ta cep telefonu satışı yapan babasına yemek götürmek üzere, dün saat 12.00 sıralarında evden çıkan 9 yaşındaki Mert Aydın'dan bir daha haber alınamadı. İhbar üzerine harekete geçen polis, bir işyerinin kamerasında Mert'in görüntüsüne ulaştı. 40- 45 yaşlarında birinin başını okşadığı Mert'in kaçırılmış olduğu olasılığı üzerinde yoğunlaşan polis, her yerde arama yaptı.

EN SON UZUN BOYLU BİRİSİYLE GÖRÜLDÜ

Mert’in amcası Mahil Aydın, MOBESE görüntülerinin incelendiğini belirterek, "MOBESE görüntülerini izledik. Mert'in yanında, Digor pazarında, yanında uzun boylu birisi görünüyor. Sonra kamyonların olduğu bölgede kameradan kayboluyorlar" demişti. Vali Eyüp Tepe, "Yani hem de şehrin ortasında olan olay. Çok kenar köşede olan bir olay da değil. Hani şu kareyi yani şu çocukla bu şahsı görenler var mı, diye şehirde çalışmalar devam ediyor. Bütün arkadaşlarımız MOBESE görüntülerinin başında ve teker teker inceliyorlar" diye konuşmuştu.

CHP'Lİ ADAYIN YEĞENİ

Kars eski Belediye Başkanı olan ve son seçimlerde CHP'den belediye başkan adayı olan Naif Alibeyoğlu, kaybolan Mert'in, dayısının torunu olduğunu söylemiş, Naif Alibeyoğlu, "Mert'in hiçbir sağlık sorunu yok. Kötü niyetli kişiler tarafından kaçırılmış olabilir. Sonu inşallah Pamir gibi olmaz. Herkesten yardım bekliyoruz" demişti.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER