ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Nisan 2014 Pazartesi 16:42

Kars ayakta onu arıyor!

Kars ayakta onu arıyor!

Kars'ta amcasının iş yerine yemek götürdükten sonra bir daha haber alınamayan 9 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor.


İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartman'da oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine dün öğleden sonra yemek götürdü.

Yemeği bıraktan sonra bir daha görülmeyen Aydın'ın ailesi polis merkezine giderek çocuklarının kaybolduğu ihbarında bulundu.

Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri de küçük Aydın'ın bulunması için arama çalışması başlattı.

Ailesi de kentin belirli noktalarına üzerinde Aydın'ın fotoğrafının ve telefon numalarının bulunduğu ilanlar astı.

Kaybolan çocuğun amcası Mahir Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın'ın dün saat 14.00'te amcalarının iş yerine yemek getirdiğini söyledi.

Çocuğun yemek bıraktıktan sonra evine gitmek için iş yerinden çıktığını anlatan Aydın, "Digor pazarı mevkisinde uzun boylu birisiyle görülüyor. Tepki falan da yok. Daha sonra ortadan kayboluyor. Emniyette elinden geleni yapmaya çalışıyor. Evdekiler çocuğun iş yerinde olduğunu sanıyor. Kaybolduğunu saat 16.00'da öğrendik. Aslında kaybolma saati 14.20. Güvenlik kamerası görüntülerine emniyetle birlikte baktık. Görüntüde Digor pazarında uzun boylu uzun paltolu biriyle eve doğru gidiyor. Epey gidip kamyonun arkasına girdikten sonra görüntü kayboluyor" diye konuştu.

Mert Aydın'ın eski Kars belediye başkanı Nafi Ayibeoğlu'nun da yeğeni olduğu öğrenildi.

Kars Valisi Tepe: Henüz bir netice alamadık

Kars Valisi Eyüp Tepe, kentte 9 yaşındaki çocuğun kaybolmasına ilişkin, "Şu ana kadar henüz bir netice alamadık" dedi.

Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, talihsiz bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, olayın MOBESE kayıtlarına göre dün 14.30 civarında gerçekleştiğini söyledi.

Görüntülere göre emniyet mensuplarının yoğun bir takip yaptığını anlatan Tepe, "Kars'taki hem bizim merkezi sistemi bağlı MOBESE kayıt sistemlerini hem de iş yerlerinin kayıtlarını tek tek ele aldılar. Şehrin ortasında olan bir şey öyle çok kenarda köşede olan bir yerde değil" diye konuştu.

Tepe, bir gazetecinin "CHP belediye başkan adayının yeğeni olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Siyasi bir yönü olabilir mi?" sorusunu da, "Her yönüyle inceliyoruz. Ortada somut bir tehdit, delil gözükmeyince ben öyle bir tahminde bulunamam. Her yönüyle bakmak durumundayız, her yönüyle incelemek durumundayız. 'Kaçırıldı mı? Başka bir şey mi oldu? Kayıp mı oldu?' Her yönüyle bakmamız lazım. Sağlıklı bilgilerle sizleri bilgilendirmek isterim. Şimdilik elimdeki bilgileri sizlerle paylaşıyorum" şeklinde yanıtladı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER