ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Nisan 2014 Cuma 16:32

Bekir Bozdağ: "Yeni bir muhalefet doğmuştur"

Bekir Bozdağ: "Yeni bir muhalefet doğmuştur"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulundu.


Anayasa Mahkemesinin 52. yıldönümü dolayısıyla Başkan Haşim Kılıç'ın açıklamalarının ardından hükümet kanadından tepkiler ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuşmasında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, hukukçu olarak değil adeta bir siyasetçi olarak konuştuğunu ve emekliliğine kısa bir süre kalması dolayısıyla farklı arayışlara girmiş olabilir şeklinde yorumladı. Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın üslubunu da eleştirirek nezaketsiz olarak nitelendirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, hukukçu olarak değil, siyasetçi olarak karşılarına çıktığına dikkat çeken Bozdağ, "Baştan sona siyasi polemiklerle dolu konuşmasının üslup açısından doğru olmadı" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuşmasında şunları kaydetti:

"Mahkemenin nezaketine yakışmayacak bir üslup. Sayın Başkanın mahkeme kararlarına dönük eleştirileri kişiselleştirdiği anlaşılmıştır. Başkan kendi tutum ve tavrını ortaya koymuştur. Demokratik hukuk devletlerinde Başkanlar niyet okumaz. Eğer böyle birşey varsa orada evrensel değerlere ve anayasaya uygun hareket edilip edilmediği sorgulanır. Mahkeme Başkanı, eleştirilere tahammülsüzdür. Kimsenin vesayet yetkisi yoktur. Yürütme Yasama ve Yargı kurumları anayasayı uygulamak ile görevlidir. Hiçkimse millet iradesinin tecelli ettiği TBMM üzerinde değildir bundan sonra da olmayacaktır. Türkiye hukuk devletidir. Herkes hukuka uygun hareket etmekle mükelleftir. Anayasa Mahkemesi Başkanı sadece siyaset kurumunu eleştirmekle kalmamış kendi dışındaki yargı oranlarını da eleştirmiştir. Anayasa mahkemesinin temyiz mahkemesi gibi algılanmasından övünç duymuştur"

Bakan Bozdağ, Haşim Kılıç'ın açıklamalarını, Türkiye'de yeni bir muhalefet doğmuştur şeklinde değerlendirdi. Konuyla ilgili Bozdağ, "Haşim Kılıç'ın açıklamaları gösteriyor ki Türkiye'nin yeni bir muhalefeti olmuştur. Anayasa Mahkemesi muhalefet partilerinin yarattığı boşluğu doldurmuştur. Muhalefet partileri için hayırlı olsun" dedi.

Yapılan açıklamaların, yasama, yargı ve yürütme organlarını yoksayan bir içeriğe sahip olduğunu ifade eden Bozdağ, en doğru cevabı millet verecektir dedi. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın emekliliğine 10 aylık bir zaman kaldığını da sözlerine ekleyen Bozdağ, Başkan Haşim Kılıç için sanırım farklı arayışlara girdi şeklinde yorumladı.

Haşim Kılıç'ın "bu sözlerimin altında kimse bir şey aramasın cümlesini" hatırlatan gazetecilere Bakan Bozdağ, "Haşim Kılıç her ayrıntıda adeta bir siyasetçi gibi polemiğe girdi. Anayasa Mahkemesinin Başkanı'na böyle bir üslup yakışmamıştır. Siz evinize birilerini davet ediyorsunuz sonra onlara olmadık ifadelerle hitap ediyorsunuz. Geçmişte de Anayasa Mahkemesi Başkanları açıklamalar yaptı. Ancak kimse nezaketini bu düzeye düşürmemiştir" dedi. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER