ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Nisan 2014 Cuma 15:42

Cemil Çiçek: "Üslup yargı makamına yakışmadı"

Cemil Çiçek: "Üslup yargı makamına yakışmadı"

TBMM Başkanı Çiçek, AYM Başkanı Kılıç'ın sözlerine ilişkin, "Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek, azarlanmak için gitmedi" dedi.


Anayasa Mahkemesi Başkan Haşim Kılıç'ın, mahkemenin 52. yıldönümü dolayısıyla yapmış olduğu açıklamalara hükümet kanadından tepkiler gelmeye devam ediyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin, "Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek ve azarlanmak için gitmedi" dedi.

Çicek "Gömlek değiştirmek gibi ifadeler, siyasi ifadelerdir. Yüksek mahkemenin kuruluş gününde kişisel kanaatiniz bu bile olsa konuşulacak ifadeler değil" diye konuştu.
 

Şamil Tayyar: "Haşim Kılıç, Abdüllatif Şenerleşti"

AYM'nin 52. yılı sebebiyle Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın bugün yapmış olduğu açıklamaların üzerine Hükümet kanadından tepkiler gelmeye başladı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, söz konusu açıklamalar için "Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir" dedi.

AYM Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende oldukça sert açıklamalar yaptı. İlk olarak AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar Kılıç'ın açıklamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şamil Tayyar twitter sayfasında "Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir" ifadesini kullandı.

Tayyar'ın twitter sayfasında kullanmış olduğu mesajlar şöyle:

"Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir"
"Haşim Kılıç'ın açıklamaları Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olmasını daha zorunlu hale getirmiştir"
"Çankaya seçimi yeni İstiklal mücadelesinin en önemli evresidir"


 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER