ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ekim 2013 Pazartesi 16:11

BDP'de Selahattin Demirtaş depremi

BDPde Selahattin Demirtaş depremi

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önemli bir karar aldı. Demirtaş yerel seçimlerden sonra görevini bırakacak...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından demokratikleşme paketinin açıklandığı 30 Eylül tarihinden bu yana, ortalıkta görünmeyen ve demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirme yapmayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, parti genel başkanlığından ayrılmaya hazırlandığı öğrenildi.

Yerel seçimlerden önce olağanüstü kongre yapılmasını isteyen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın teklifinin parti yönetimi tarafından kabul edilmedi.

Bunun üzerine Demirtaş'ın yerel seçimlerden sonra eş genel başakanlığını bırakacağı öğrenildi.

İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bugün Diyarbakır'da yerel seçimler için yol haritası belirlenecekti ancak parti içinde yaşanan kriz nedeniyle bu ertelendi.

Demirtaş son olarak 14 Eylül'de İmralı'da Öcalan'la bir görüşmeye katılmıştı.

Ayrıca Başbakan'ın demokratikleşme paketi öncesi ve sonrası Demirtaş kameralar önüne çıkmamıştı. Bu da parti içinde kriz olduğunu gösteriyor. Parti yönetimi Demirtaş'ı ikna etmeye çalışıyor.

BDP'DEN AÇIKLAMA

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın 'olağanüstü kongre' talep ettiği ve bunun kabul edilmemesi üzerine 'eş genel başkanlığı bırakma kararını partiye ilettiği' şeklinde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER