ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Ekim 2013 Perşembe 08:53

Meclis'te BDP ve AK Parti kavgası

Mecliste BDP ve AK Parti kavgası

BDP'nin Van depremiyle ilgili soru önergesi üzerine Özdal Üçer, söz alıp kürsüye çıktı.


 Üçer konuşmasında hükümeti eleştirdi. BDP'li vekilin konuşması sırasında AK Parti sıralarından kürsüye tepki gösterildi.

ÜÇER: BEN SUSTURMASINI BİLİRİM

Kürsüdeki vekil Üçer ile AK Partili vekiller arasında sözlü tartışma nedeniyle Meclis'teki tansiyon yükseldi. Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı araya girerek her iki tarafı sakinleştirmeye çalıştı. Üçer başkanvekiline yönelerek, "Başkan, ben susturmasını bilirim bunu, bakın öyle haddini bilmezlik oluyor, artık yeter" diye bağırdı.

MECLİS'TE YILIN İLK KAVGASI ÇIKTI

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin, "Vay be kahramana bak" diye kürsüye laf atması üzerine Üçer, "Kahramanlık görmek istiyorsan gel o zaman" diye karşılık verdi. Başkanvekili ise Üçer'den iç tüzüğe uymasını istedi. Bir süre daha devam eden sözlü tartışma kavgaya dönüşmeden sona erdi.

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI VEKİLLERİ UYARDI

Üçer, AK Parti sıralarına doğru bağırarak şöyle devam etti: "Bu tür düzeysiz sataşmalara eyvallahımız olmayacaktır. Bizim onurumuza kimsenin yönelme hakkı yoktur. Bütün Van halkını üç kağıtçılardan hesap sormaya davet ediyorum." dedi.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Üçer'i ve laf atanları uyardı. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van depreminin ardından yapılan çalışmaları anlattı.

Genel Kurul'da, CHP ve BDP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER