ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2013 Pazar 13:42

Baydemir, Barzani'yi yöresel kıyafetiyle karşıladı

Baydemir, Barzaniyi yöresel kıyafetiyle karşıladı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.


Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir Barzani'yi yöresel Kürt kıyafetiyle karşıladı.

Diyarbakır'da ziyaretlerini sürdüren Mesut Barzani'nin bugünkü ilk durağı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ydi. Osman Baydemir ve BDP'li milletvekilleri tarafından karşılanan Barzani'nin gelişi sırasında medyanın da ilgisi yoğundu.

BAYDEMİR'İN KIYAFETİNİN BİR ANLAMI VAR

Baydemir, Başbakan Erdoğan'ın dünkü ziyaretinde takım elbise giyerken, Barzani'yi ise yöresel Kürt kıyafetiyle karşıladı. Lacivert renkli yöresel kıyafetin Irak'ın kuzeyindeki Kürt yönetiminde takım elbise olarak anıldığı öğrenildi.

BDP'LİLER DE ORADAYDI

Barzani'yi belediyeye gelişinde karşılayanlar arasında Milletvekilleri Ahmet Türk, Leyla Zana, Altan Tan, Sırrı Sakık, Esat Canan, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, KADEP Genel Başkanı Lütfü Baksi, Şeyh Sait'in torunlarından avukat Muhammed Akar ve çok sayıda BDP'li yer aldı. Görüşme, daha sonra basına kapalı gerçekleşti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER