ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Şubat 2014 Çarşamba 14:56

Başbakan: Bugün tarihi bir gün

Başbakan: Bugün tarihi bir gün

Başbakan Erdoğan Sincan metrosu açılışında konuşma yaptı.


Başbakan Erdoğan Ankara'da Sincan Metro açılışında vatandaşa seslendi. Erdoğan, "Bugün tarihi bir gün" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın  Sincan metrosu açılışındaki konuşmasından satırbaşları:

-Bugün Ankara için tarihi birgün. İspanya başbakanına hoşgeldiniz diyorum. Medeniyetler ittifakı projesinde İspanya ile ortaklığımız her geçen gün artıyor. Bu projemize 155 ülke destek veriyor.

- Ankara metrosunu 67 km'ye çıkaracağız. Kızılay'dan Esenboğa'ya, Gar'a gidecek metro projelerimiz var. Biz laf değil icraat üretiyoruz. Ankara'yı ulaşımda da bir Avrupa şehri haline getireceğiz. Şu an aktarmalı devam eden seferler yakın zamanda direkt seferler başlayacak.

- Belediye Başkanımdan şunu rica edeceğim. Metro istasyonlarında katlı otopark rica edeceğim. Vatandaşımız arabasıyla gelsin park etsin metroya binsin. Benim vatandaşım bu mutluluğu inşallah yaşayacak.

- Sincan ve Eryaman bu sıkıntıları atlatıyor. Sevgili Ankaralılar İstanbul'da 20 kavaşk ve yol noktasının açılışını yaptık. M.Köy ve Mahmutbey metro hattının temelini attık. 201 erguvan otobüsü hizmete soktuk.
Durmak yok yola devam diyoruz. Hep çalıştık, hep koşturduk. Sanal tartışmalardan uzak durduk. Milletin gündemini ıskalamadık.

- Ankara'nın koridorlarında kaybolmuş bir hükümet olmadık. Ankara'yı Türkiye'nin kalbi yaptık. Ankara'yı dünya barışına katkı yapan bir başkente yükselttik.

- Bugün de yarın da millete hizmet etmek için çalıştık. Bizi gereksiz tartışmaların içine çekmek isteyenlere söylüyorum; biz bu tartışmaların içine girmeyeceğiz. İşte Ankara'da şehir hastanelerimiz devam ediyor.
Biz temel attık Etlik'teki hastane için yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Şimdi bi kanun çıkartacağız. Öyle ya da böyle milletimize hizmet etmekten bizi alı koyamazsınız.

- Zerre kadar bu ülkeye muhabbeti olan bunu yapmaz. Bize yapılanlara karşı saberdiyoruz. Yapacak çok işimiz var. Bu ülke çok ihmal edildi. Allah'ın izniyle biz bu ülkeye hizmet edeceğiz.
Kurtuluş Savaşı'nı vermiş olan Ankara Allah'ın izniyle yeniden İstiklal Mücadelesi'ni kazanacaktır. 


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER