ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Şubat 2014 Salı 13:08

Başbakan: Biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın

Başbakan: Biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere seslendi.


Başbakan Erdoğan grup toplantısında partililere hitap etti. Erdoğan, "Hodri meydan ellerinden geleni yapsınlar. Ellerinde hangi kirli araç varsa buyursunlar kullansınlar. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Öncelikle Van'da şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İran ile geçen hafta ticaret hacmimizi arttırdık. Almanya'da da önemli temaslar bulunduk. AB ile gelişmeleri değerlendirdik. Özellikle 22. 23. fasıllarla ilgili konuştuk. Almanya'da dış polita enstitüsünde bir konuşmam oldu. Gurbetçi vatandaşlarımızla hasret giderdik. Almanya'daki vatandaşlarımızın sorunları önceliğimizdi. 

- Bir başka önemli ziyaret soçi. Bu ziyaret öncesi sayın Putin'le önemli meseleleri değerlendirdik. Enerji konusunu konuştuk ama Suriye meselesini konuştuk. Cenevre 1'de aynı görüşteydik. KKTC cumhurbaşkanını ülkemizde ağırladık. Kıbrıs'ın genelinde yeni bir sürece girdik. Temenni ediyorum ki; bundan sonra geri adım atılmaz. İstanbul'da hak sahiplerine tapularını verdik. 156 trilyonluk 20 kavşak ve yolun açılışını yaptık. Mahmutbey-M.Köy metrosunun temelini attık. 201 erguvan otobüslerini hizmete aldık.

- Yarın Ankara'da Batıkent-Sincan metrosu yarın açılacak. Yarın İspanya başbakanı ile bu açılşını yapacağız. Ankaralılara hayırlı olsun. Birileri laf üretir biz hizmet.

- 30 Mart yerel seçimlerine 47 gün kaldı. AK Parti olarak seçim çalışmalarını bir noktaya getirdik. Adaylarımızın seçim süreci hassasiyetle tamamlandı.

"MİTİNGLERE BAŞLIYORUZ"

- Gelecek hafta miting programına başlıyoruz. 81 ilimizde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 30 Mart'ın çok önemli olduğunu söylüyorum. Bu seçimde AK Parti'nin oyunu nasıl aşağı çekebiliriz. Dertleri bu! Sizler öyle bir çalışma yapacaksınız ki; Allah'ın izniyle bu seçimde de güçlenerek çıktığını ispat edeceksiniz.
Çünkü halkımızın takdiridir. Yaşnanlara bakıldığında öngörülerimizin ne kadar haklı olduğunu gördük.

- Yol istedi yol yapmadılar. Doktor istedi, öğretmen istedi göndermediler. Emniyet istedi vermediler.
Düşünün anne büyütmüş kına sürmüş askere göndermiş. Tabut içinde de geldiğinde düşmanı sevindirmeyeceğim diyerek vatan sağolsun demiş. Bunlar bizim analarımız devlet dairesine gittiği zaman sen başörtülüsün demişler. Sen başörtülüsün okuyamazsın dediler. Sen makarnacısın dediler. Sen bidon kafalısın, göbeğini kaşıyan adamsın dediler.

"AK PARTİ'NİN OYUNU NASIL AŞAĞI ÇEKERİM GAYRETİNDELER"

30 Mart seçimlerinin çok çok önemli olduğunu, seçim sürecinin de oldukça zorlu geçeceğini defalarca dile getirmiştim. Bu seçim herhangi bir şahsın belediye başkanı seçilme seçimi değildir. Bütün gelişmeler şunu gösteriyor. AK Parti’nin oyunu nasıl aşağı çekebiliriz, gayretler buna yönelik. Ben buradan tüm halkıma sesleniyorum. Sizler öyle bir gayretin içinde olacaksınız ki Allah’ın izniyle AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinden de güçlenerek çıktığını ispat etmiş olacaksınız.

"CEFAYI MİLLET ÇEKTİ, SEFAYI BİR AVUÇ SEÇKİN SÜRDÜ"

- Çünkü halkımızın takdiri çok önemli. En önemli ölçü halkımızın iradesidir. Şu ana kadar olan sürece bakıldığında, öngörümüzde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı çıkıyor. Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bu aziz millet, tarihi boyunca gerçekten çok büyük acılar yaşadı. Çok büyük badireler atlattı. Hiç kuşkusuz zaferler kazanmış, kahramanlıklar yazmış, onurunu, şerefini, istiklalini, hürriyetini yiğitçe muhafaza etmiş, azizliğini gerçekten hak etmiş bir milletin sahibiyiz. Aynı zamanda çok çileler çekmiş bir milletiz. Böyle bir milletin mensuplarıyız. Lütfen şöyle geriye dönüp Anadolu’nun Trakya’nın o uzun tarihini şöyle bir gözünüzün önüne getirin. Her neye ihtiyacı varsa hep millete gidildi. Paraya ihtiyaç varsa millete gidildi. Fedakarlık gerekiyorsa tek adres milletti, gidildi. Ama o aziz millet karar süreçlerinin hiçbirinde hatırlayın yer almadı. Milletin görüşüne başvurulmadı. Milletin itirazına kulak verilmedi. cefayı çeken her zaman millet oldu, sefayı bir avuç seçkin zümre sürdü.

- Öküzünü vereceksin dediler itiraz etmedi. Tarlasını sürdü, öküzünü verdi. Buğdayından, tavuğundan pay vereceksin denildi. Bağrına taş bastı, midesine taş bağladı. Biricik evladını, yüreğinin parçasını askere gönderdi, tabut içinde geri getirdiler. Yutkundu olduğu yere çöktü vatan sağ olsun deyip kaderine razı oldu.

"BU MİLLET İNİM İNİM İNLEDİ"

Bu millet asırlarca asırlarca inim inim inledi. Yahu bir anne düşünün yavrusunu 9 ay karnında taşımış, onu beslemiş büyütmüş, yürütmüş. Canından bir parça olarak görmüş. Delikanlı olunca eline saçına kınalar yakmış, dualarla davulla zurnayla askere uğurlamış. Yavrusu şehit olup geldiğinde düşmanı sevindirmeyeceğim diyerek başını bir an yere eğmemiş. Bu başka analarda olmaz, bu ancak bizim analarımızda olur.

"BAŞÖRTÜLÜSÜN OKUYAMAZSIN DEDİLER"

Ama bir devlet dairesine gidince yüzüne bakılmamış. Başörtülüsün sen buraya giremezsin demişler. Sen okuyamazsın demişler. Sen köylüsün demişler. Taşralısın demişler. Fakirsin demişler. Yetmemiş daha da ileri gitmişler sen makarnacısın, sen aptalsın, göbeğini kaşıyansın demişler. Bu ülke bunları gördü. Daha yakın zamanlara kadar bu ülke bunları yaşadı. Ve onun kendi iradesini ortaya koyarak verdiği oyu bu zihniyetle değerlendirmişler. Her şeyi milletten aldılar, ama milletin görüşünü zerre kadar önemsemediler. Demokrasiye geçilmiş olması, sandığın ortaya konması seçme hakkı verilmesi bile milletin kararının duyulmasına yetmedi.

"MİLLET İRADESİ İLK KEZ AK PARTİ DÖNEMİNDE YANSIDI"

Merhum Menderes gibi milletten bahseden siyasetçiler geldi ama sonunda kazanan dar ağaçları, cellatlar oldu. Kazanan yine CHP oldu, yine sermaye oldu. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa olsun bu ülkede medyanın, sermayenin, çetelerin, mafyaların dediği oldu. Bakın burada açık açık ifade ediyorum, cumhuriyet tarihimizde, hatta asırlık tarihimizde millet iradesi ilk kez bu ülkede karar süreçlerine AK Parti döneminde yansımıştır.

Tarihte ilk kez milli irade bu kadar güçlenmiştir. AK Parti’nin dik duruşu sayesinde millet tarihinde ilk kez bu ölçüde devletiyle buluşmuş, iradenin sözün mührün kendisinde olduğunu hissetmiştir. Dikkat edin arkadaşlar bu durum birileri için elbette yenilir yutulur bir durum değildir. Asırlardır insan yerine konulmayan, fikrine kararına hissiyatına başvurulmayan millet, ilk kez AK Parti döneminde tam anlamıyla iktidara gelmiştir. Bu durumu da birileri içine sindirmemiştir.

"KARARI MİLLET VERİYOR RAHATSIZ OLUYORLAR"

Şurada 11 yıl önce hükümetleri sermaye kuruyor, sermaye yıkıyordu. Medya bu ülkede hükümetlerin üzerinde fonksiyon icra ediyordu. İşte biz bu çarkı bozduk. Kirli çarkın dişlilierini kırdık. Bu adaletsiz, bu dengesiz, bu istikrarsız tezgahı biz alt üst ettik. Elbette bunu sindiremiyorlar. Hazmedemiyorlar. Senin evladın eksi 40 derecede Cudi Dağı'nın eteklerinde terörle mücadele ederken, kahramanca şehit olmuş, sen zannediyor musun ki bunların umrundadır? Senin meseleni mesele yapmadılar. Gözyaşını görmediler. Yüreğindeki yangını hissetmediler. Bunlar senin dirini değil, evet ölünü sevdiler. Ben bunları sadece AK Partili kardeşlerime söylemiyorum, CHP’ye MHP’ye BDP’ye gönül vermiş kardeşlerime, Alevi kardeşlerime, sünni kardeşlerime, sağcısına solcusuna hepsine söylüyorum. Bu ülkede kararları artık milletim veriyor, bundan rahatsız oluyorlar.

SANDIKTA NE DERSENİZ O OLUR

Siz sandıkta ne derseniz o oluyor. Her meselenin çözüm yeri TBMM’dir. Fakat birileri çıkıyor, siz çoğunluksunuz, azınlığa zulmediyorsunuz. Azınlığın güvencesi biz olduk. Bugüne kadar azınlığa bu ülkede hakları verilmedi. Biz onları da güvence altına aldık. Az oy alan siyasi partileri söylüyorsan, onların bu dönemde yaptıklarını hiçbir dönemde, muhalefette olan iktidarlar yapmadılar, yapamadılar. Ama bu dönemde yaptılar.

BAŞBAKANI BATI'YA ŞİKAYET EDECEK KADAR ALÇALDILAR

Bu ülkenin Başbakanı'nı kalkıp, Batı'ya gidip şikayet edecek kadar bunlar alçaldılar. Burada parlamentoda yaptıklarınız yetmiyor mu, bunu gidip Batı'ya gidip anlatıyorsun? Onlar yerine geldiği zaman otururlar, ülkenin menfaati için dayanışmayı yaparlar. Ama bizim ülkemizde böyle bir dayanışmayı göremezsiniz. Tam aksine olumlu adımın her zaman karşısında olmuştur. 

"17 ARALIK BİR YIKIM PROJESİDİR"

17 Aralık sadece bir yıkım projesidir. Türkiye'nin kazanımlarına yönelik bir saldırıdır.
Bunların yapmak gibi bir hedefeleri yok. AK Parti gitsin diyorlar. Eski Türkiye'yi istiyorlar. İdare fırkasının özlemi içinde her türlü ahlaksızlıkla saldırıyorlar.

CHP'nin iradesine ipotek konulmuştur. MHP'ye de ipotek konulmuştur. Gizli görüntülerle bu partileri esir aldılar. Şimdi gidip onlar gidip paralel yapıyla otursunlar.

"ÇİĞ YEMEDİK Kİ KARNIMIZ AĞRISIN"

CHP aday belirlemesinde bunu görebilirsiniz. Dünya görüşleri tutmayan birilerini aday yaptılar. Yıllarca hakaret ettikleri paralel yapıyla beraber hareket ediyorlar.

MHP ve CHP bunların oyuncağı olabilir. Biz milli iradeyi ipi dışarda olanlara teslşm etmeyeceğiz. Hodri medyan. Elinizde ne varsa kullanın. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. İnternetle yaptığımız yasaya neden destek verimiyorsunuz. Bu yaptığımız yas atüm ortam dinlemelerini ortadan kaldıracak. Bu yasayla kasetlerle siyasetin dizayn edilmesinin önüne geçiyoruz.

GİZLİ SES KAYITLARI CHP VE MHP'Yİ DE ESİR ALMIŞTIR

CHP’nin iradesine çok açık bir şekilde ipotek konulmuştur. MHP’nin iradesine çok açık şekilde ipotek konulmuştur. Gizli ses kayıtları, CHP’yi de MHP’yi de esir almıştır. CHP’nin gizli görüntü kayıtlarıyla nasıl şekillendiğini, Baykal’ın nasıl gönderildiğini tüm millet açık net şekilde gördü. bu oyunun arkasında da paralel yapı vardı ilan ediyorum. Şimdi onlar düşünsünler, şimdi onlar gidip irtibat kursnular, yahu bunu nasıl ortaya çıkardınız diye onlar arasınlar bulsunlar. İşte o şekillenme devam ediyor. CHP’nin aday belirleme sürecinde kendisini hissettiriyor. Yolsuzluktan ihraç ettiklerini aday yapıyorlar. Bir çok şehirde dünya görüşlerini paylaşmadıkları kişileri aday gösteriyorlar.

"SİZİ NEYLE TEHDİT EDİYORLAR AÇIKLAYIN"

Yıllarca hakaret ettikleri bu paralel yapının yedeğinde birlikte bir uçuruma doğru ilerliyorlar. Onun için bu mesele sadece AK Parti meselesi değildir. CHP ve MHP bu paralel yapının oyuncağı haline gelebilir. Ama biz gelmedik gelmeyeceğiz.

Niçin yanında yer almıyorsunuz? Neden uzakta duruyorsunuz? Önce bunu bir açıklayın. Sizi kimin tehdit ettiğini, neyle tehdit ettiğini açıklayın.

"CHP VE MHP'NİN KASETİ MEDYAYA DÜŞTÜĞÜ ANDA BUNU KALDIRAN BİZ OLDUK"

Kasetlerle siyasetin dizayn edilmesinin önüne geçiyoruz. Dün kasetler yoluyla CHP dizayn edildi. CHP’nin genel başkanı hakkında, anayasa çalışmaları yaparken bu sosyal medyaya düştüğü andan bunu ortadan kaldıran biz olduk yahu. Hemen süratle bunu engelledik yahu. Benim CHP’li kardeşlerim buun farkında değiller mi yahu. Bütün Türkiye bunu izleyebilirdi, aynı şekilde CHP’nin genel başkan yardımcısının yine bu şekilde düşmedi mi? Kim engelledi ya? Biz engelledik. Aynı şekilde MHP’nin grup başkanvekilleri bu şekilde düşmedi mi? Siyasi hayatları bitti. Kimler paralel yapı. Kim durdurdu, biz durdurduk ya.

"AK PARTİ YIPRATILMAK İSTENİYOR"

AK Parti kasetler yoluyla yıpratılmak isteniyor. Eğer buna boyun eğersek milletin emanetine hıyanet etmiş oluruz. Biz internet düzenlemesiyle kişilik haklarını mahremiyetin gizliliğini koruma altına alıyoruz. Bir ses kaydının engellenmesi 5 günü alıyordu arkadaşlar.

Şimdi yapılan ne? Biz diyoruz ki hemen buna TİB buna müdahale eder, mahkeme kararı verinceye kadar, kişilik hakları zaten zedeleniyor, itibar suikastı yapılıyordu. İşte burada TİB şikayetleri anında değerlendirecek, erişimi engelleyecek ve ardından mahkeme kararını bekleyecek. Hçi kimse fişlenmeyecek. İnternetteki verileri depolanmayacak. Özgürlüğü ihlal edilmeyecek. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de geniş bant internet abonesi sayısı 20 bindi. Şu anda ne? 34 milyonu aştı ya. 20 bin nerede 34 milyon nerede. internete karşı olan iktidar böyle bir imkanı hazırlar mı? 

"HUKUK DİYE BİR ŞEY YOK!"

Bu yapıyı çalıştırmamak için mi seçildiniz? EY MHP ve CHP siz bu paralel yapıyla beraber hareket ediyorsunuz.
İllegal operasyonlar da bunların talimatıyla yapılıyor. Yargı'da kendi çıkarları için karar veriyorlar. Hukuk diye bir şey yok. Suçsuz insanlar içeride yatarken suçlular elini kolunu sallayarak geziyor.

Yürtümenin başı olarak biz müdahele ettiğimiz zaman karşı çıkıyorlar. Bunlar inanın sadece liderlerine hesap veriyorlar. Bunlar Allah'ın hesabından bile korkmuyorlar.

Bunlar şantajla, tehditle iş yaparlar. Bunların bir yazarı var azeri. Gazetelerinde yazıyor. Biz dışarı çıkartmışız. Tweet atmış. Ben ne tweet atarım ne de takip ederim? Benim bu kadar boş zamanım yok. Kullananlara bir şey demiyorum ama benim bu kadar boş vaktim yok.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER