ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2013 Salı 11:37

Bahçeli: Başbakan 4 yaparak zevkten dört köşe oldu

Bahçeli: Başbakan 4 yaparak zevkten dört köşe oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin son grup toplantısında Başbakan'ı Rabia işaretiyle vurdu.


Devlet Bahçeli konuşmasına Başbakan'ı eleştirerek başladı. Başbakan'ın Mursi hayranlığını ve Rabia işaretini sert sözlerle eleştirdi

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

İç ve dış sorunların en çok arttığı bir dönemden geçiyoruz. Konu başlıklarını dikkatli değerlendiriyoruz.
En küçük bir ihmal ciddi badirelere yol açabilecektir. Türkiye tehlikelerin genişlediği bir dönem yaşamaktadır.

Gücü azalmaktadır. Ülkemiz zor durumlara sokulmuştur. Barış ve iyi niyete dayalı ilişkiler komşularla kurulamamıştır. AKP batıya uydukça bir komşumuzla aramız bozulmuştur.

Dışişleri Bakanlığının sorumsuz yaklaşımları sıkıntıları daha da artırmıştır. Türkiye sınırdaş olduğu her ülkeyle ters düşmüştür. Dış politika Türkiye'nin sırtında kambur olmuştur. Başbakan neyi tenkit ettiyse onu yapmıştır, ona yönelmiştir. Başbakan yalnız kardeşi Barzani'yi kendine yoldaş belirlemiştir.

'DÖRT YAPARAK ZEVKTEN DÖRT KÖŞE OLDU'

Başbakan'ın Mursi hayranlığı, Rabia işaretiyle avunması külfetler getirmiştir. Mısır'da yaşanan açık bir darbedir. Buna masum bakmak imkansızdır. Demokrasi konusunda hakemliğe savunanlar Mısır'da sınıfta kalmışlardır.

Darbeye karşı çıkmak, tenkit etmek ahlaken vazgeçilmez ise de Mısır'da taraf tutmak akılsızlıktır. Başbakan her konuda olduğu gibi burada da ipin ucunu kaçırmıştır. Başbakan sabah akşam dört yaparak zevkten dört köşe olmuştur. Böyle yaparak hangi saldırıyı önlemiş, neye çare olmuştur. Başbakan kuru sıkı atmayı bırakmalı, Türk milletine sahip çıkmalıdır. Mısır halkı kendi çabalarıyla doğruyu bulacaktır.

Kürdistan'ı meşrulaştırmaya çalışan Başbakan Türkmenleri hafife almayın. Trabzon'da Başbakan yine Türklüğe sarılmış. Konuşmasında dünyadaki Türkler'e sahip çıktığını söylüyor. Andımızı kaldıran sen değil misin? Ne Mutlu Türküm sözünü sen kaldırmadın mı? Şimdi ne oldu da Türklüğe sarıldın. Balık kavağa mı çıktı? Başbakan'ın sıktığı elde Türkmen kanı vardır.

Kimse olmasa da MHP her zaman Türklüğü savunacaktır. Ülkümüz de Turan'dır.

Yeni anayasada AKP ipe un sermiştir. AKP'nin başkanlık sistemindeki ısrarı süreci tıkamıştır. Komisyonun diğer üyelerini bilemem MHP'li üyeler son güne kadar yeni anayasa için çalışmalar yapacaktır ve asla masadan kalkan taraf olmayacaktır.bBu süreçte AKP Cemil Çiçek'i de harcamaktadır.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NA TEPKİ

Elinini altında Oslo'da rötüşleri yapılmış bir anayasa vardır. Ne yapalım biz istedik onlar yapmadı demek için komisyonun tekerine çomak sokmuştur. Toplantı tutanaklarını ifşa etmeye davet ediyorum.

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın sözleri de manidardır. Haşim Kılıç, siyasetçi gibi yorumlarda bulunmuştur. Yüksek Mahkeme başkanının gündemde kalma merakı anlaşılır gibi değildir. Kılıç, "Ben kendimizi evlendirilme vaadiyle kandırılımış gibi hissediyorum,". Damat kim, gelin kim, evlenme vaadiyle kandırılan kimlerdir.

Yüksek Mahkemeyi siyasi polemiklerin içine çekmeye hiç hakkı yoktur. Haşim Kılıç emekliliğinden sonraki yerini şimdiden hazırlamaktadır. Mahkeme başkanı kaş yapayım derken göz çıkarmıştır. Biz Anayasa Mahkemesinin bu sözleri sınırı aşmıştır. Cenabı Allah kimseni siyasi hesaplara konu olmayacaktır. Herkes dikkatli olmalıdır. Allah her yerdedir ve şah damarımıza kadar yakındır.

"ANDIMIZI KALDIRAN SEN DEĞİL MİYDİN?"

Kürdistan'ı meşrulaştırmaya çalışan Başbakan Türkmenleri hafife almayın. Trabzon'da Başbakan yine Türklüğe sarılmış. Konuşmasında dünyadaki Türkler'e sahip çıktığını söylüyor. Andımızı kaldıran sen değil misin? Ne mutlu Türküm sözünü sen kaldırmadın mı? Şimdi ne oldu da Türklüğe sarıldın. Balık kavağa mı çıktı? Başbakan'ın sıktığı elde Türkmen kanı vardır.
Kimse olmasa da MHP her zaman Türklüğü savunacaktır. Ülkümüz de Turan'dır.
Yeni anayasada AKP ipe un sermiştir. AKP'nin başkanlık sistemindeki ısrarı süreci tıkamıştır. Komisyonun diğer üyelerini bilemem MHP'li üyeler son güne kadar yeni anayasa için çalışmalar yapacaktır ve asla masadan kalkan taraf olmayacaktır. Bu süreçte AKP Cemil Çiçek'i de harcamaktadır.

Anayasa Mahkemesi başkanının siyasi mesaj vermesini anlamıyorum. Böyle bir açıklama olabilir mi? Emekli olduktan sonra yerini belli etmiştir. Başbakan'ın TİKA'nın Sultan Alpaslan'ın mezarının buldum dediğiniz yer sakın Sultan Sencer'in mezarı olmasın. Onu da biz 57. hükümet döneminde zaten yapmıştık.

Her şeye rağmen şunu söylemek zorundayız. Başbakan bir tarih cahilidir. İmparatorlukla milli devleti karıştırmaktadır. Cumhuriyet kurulmasından bu yana kimseye ayrımcılık yapmamıştır. Gazi Mustafa Kemal'in kardeşliğe yaptığı vurgu önemlidir. Başbakan'ın da bunu okuması gereklidir.

İlk Meclis'teki havanın imparatorluğun havası olması normaldir. Bunun dışında 1. Meclis'ten bölünmüşlük çıkarmak Başbakan'ın işi. Biz 1. Meclis'ten kahramanlık Başbakan ise etnik bölünmyeyi görüyor. Biz 1. Meclis'e baktığımız zaman Kurtuluş Savaş'ını Başbakan Kürdistan'ı görüyoruz. Çünkü biz bu Cumhuriyet'i kuran Türk milliyetçileridir.

Değişik zamanlarda bizim 40 hesabımızla dalga geçen Bahçeli Trabzon'da zorlaya zorlaya hesabını 61'e tamamlamıştır. Başbakan'dan daha fazlasını bekliyorum. Adana'da Adıyaman'da miting yapacağı zaman ne yapacak onu çok merak ediyorum.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER