ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Haziran 2013 Perşembe 16:18

Aziz Yıldırım'dan savunmadan çok suçlama!

Aziz Yıldırımdan savunmadan çok suçlama!

5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla başkanlığı geçici olarak kaldırılan Aziz Yıldırım'dan ortalığı karıştıracak açıklamalar...


Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili olarak Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 Tribünü'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, basın mensuplarının yoğun bir ilgisi vardı.

İŞTE AZİZ YILDIRIM'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

"3 Temmuz'dan bu yana, belki de sizinle ilk kez yüz yüze geliyorum. Medyada çok konuşmayı sevmiyorum. Çünkü tek düşüncem Fenerbahçe'nin zarar görmemesiydi. Ancak bu bile Fenerbahçe'yi kullandığım şeklinde lanse edildi. Ben Fenerbahçe'ye sonuçları değil, başlangıçları değiştirmek için geldim. Beni tanıyan herkes bilir ki; Aziz Yıldırım'ın tek düşüncesi Fenerbahçe'dir. Ancak onlar Aziz Yıldırım'ın pes etmeyeceğini de bilirler. Aziz Yıldırım'ın kellesini isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Gün Fenerbahçe'nin bir an önce aydınlığa çıkarılma günüdür.

Ben, kongrede bütün ceza almış üyelerin affedilmesi için teklif yapacağım. Gelin orada benimle ilgili eleştirilerinizi yapın. Mahkeme kapılarında değil.

Ben Fenerbahçe için çok şey yaptım. Çok büyük hatalarım da olmuştur. Ancak Fenerbahçe'yi hiçbir zaman siyasete karıştırmadım. Fenerbahçe Başkanı sıfatı ile kendime çıkar sağlamaya çalışmadım. Hele ki kendi taraftarımı dolandırmaya hiç çalışmadım. Hapis yattım, belki daha da yatacağım ancak bu mücadeleye devam edeceğimi bilmenizi istedim. Ancak herkes bilsin ki; Fenerbahçe'yi hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz. Fenerbahçe'nin geleceği Fenerbahçe taraftarıdır. 

TRABZONSPOR'U TOPA TUTTU

Fenerbahçe zarar görmesin istiyorum. bu yüzden susuyorum. Şahıslarımızla ilgili bir sorunumuz yok. 

Şimdi içerden bahsetmek istiyorum. 2011'deki dava ve daha sonrası için konuşmak istiyorum. 

Diğer suçlu olanlar Türkiye'de dahil edilmediler. 

16. Ağır cezanın vermiş olduğu kararlarda aynı şekilde Trabzonspor ve önlerin içinde olduğu isimler konuşulmadı. Ben burada Trabzon meselesine kapatacağım. 

Mehmet Ali Yılmaz Bey'i ayırıyorum, Trabzonspor'a destek olmuşumdur. Bunu şahitleri Celal Doğan beyler Özkan Sümer, Sefa Sirmendir...

Trabzonspor'da şike sürecinin içerisidedir. Ama yalnız Fenerbahçe, Aziz Yıldırım ve arkdaşları cezalandırılması için onlar bu süreçten ayrılmışlardır. Görevi devralan arkadaşımız e başından beri agresiflerşti biz sustuk. 

Bugün ona bir sorum olacak: Geçen Kulüpler Birliği toplantısı oldu. O toplantıda Trabzonspor başkanı, şunları söylüyor, Etik, ahlak, delikanlılık.. Bunlar çok güzel kelimeler... Bu toplantıda Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz şike süreci ile ilgili kendisine ne anlattı, ne sordu... Kamuoyuna açıklasınlar.. Yoksa bir toplantı daha yapıp ben açıklayacağım. 

Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz, kendilerine ne anlattı?

Hırsız hırsızlık yapıyor, herkes de seyrediyor. Şimdi Recep Özcan kimdir? Kulüpten ihraç ettik bunu da bilin. Recep Özcan Konya'da bir hakime rüşvet vermiş. Eskiden yönetim kurulu'nda yer almış. Böyle bir zat. Haluk Ulusoy zamanında disiplin kurulu'nda bulunmuş. Şimdi Disiplin Kurulu'ndayken Galatasaray'la ilgili açıklamalarını anlatacağım. 

Ben burada Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak konuşuyorum.  Madem böyle 1 sene önce beni başkan seçmeseydiniz daha etik olmaz mıydı? Ben hapisteyken içinize bir adet aday çıkarsaydınız. Bunların tüm meselesi beni göndermek, siz beni gönderemezsiniz, beni kongre gönderir.

Fenerbahçe'nin düştüğü bu durum çok üzücüdür. 

Bütün mesele Aziz Yıldırım gitsin, Genel Kurul ile gider. O zaman bırakalım mahkemeler baksın. bu benim şahsıma değil, Fenerbahçe'ye yapılmıştır. bunlarla ölene kadar mücadele edeceğim. 

"BU ŞİKE DEĞİL, BİR OPERASYONDUR"

Diğer bir konu UEFA kararları ile ilgili, müfettişin raporu geldi, biz savunmayı yaptık. Savunmada ilk önce, biz batıda demokrasinin olduğunu biliyorduk. Ancak müfettişin hazırladığı raporda demokrasinin olmadığını görüyoruz. Çünkü bütün müfettiş raporu 16. Ağır Ceza'nın verdiği karara dayanıyordu. Biz de 'Siz bugün bizi suç diye suçladığı belgelerle suçluyorsunuz' dedik. Sayın Başbakanımız 'Kulüplerle şahıslar ayrılsın' diye bir açıklamada bulunmuştu. 3 Temmuz olayı UEFA'da da devam ediyor.UEFA da zamanında bu fikirdeyken, şimdi bunun tam tersini uygulamıştır. UEFA'ya ' Tapelerde benim para verdiğimi gösteren bir adet kayıt gösterin' dedim, gösteremediler. Çünkü henüz talepleri okumamışlar.

Infantino ile Platini, 'üzerimizde baskı var' dedi, ben kimin baskısının olduğunu sordum, bana yakında açıklayacaklarını söyledi. Bu baskının biz Türkiye'deki bazı kulüplerin de etkisi olduğunu biliyoruz. 

Suçsuz olduğuma inanmıyorlar. Bizim üzerimizdeki baskı var. Bu baskının kimden olduğunu sorduk. Bu baskını kimin üzerindeolduğun açıklayacaklarını söyleyecekler. 

Aldığınız kararın arkasında durun. 

Emenike'den bahsediyorlar, o çanta nerede?

"Bu baskıların Türkiye'deki bazı kulüpler tarafından olduğunu biliyoruz. Ama 8-10 grup lobicilik de yapıyor, biliyoruz."

"TFF'nin UEFA'dan randevusu öncesinde federasyona belgeler verdik. Onlar bizim verdiğimiz belgeleri götürmediler."

"En basiti şu Emenike olayı, para dolu çanta nerede?"

"Fenerbahçe suç işlemişse küme düşürürsünüz. Ama her takıma aynı uygulamayı yapmanız gerek. Bu olay şike olayı değil. Böyle şike olmaz. Bu bir şike davası değil. Bu bir operasyon. Bu ülkenin bir gerçeğidir."

"Herkesi, tüm şahitleri, dava ile alakalı ne kadar kişi varsa uçaga doldurup UEFA'ya, Tahkim Kurulu'na götüreceğiz."

"5 maçtan suçlanıyoruz. Gençlerbirliği, Karabük, Sivas, İBB ve Ankaragücü maçları var. Hepsi de çok kolay savunulacak şeylerdir. Yargıtay'ı bekliyoruz o nedenle mahkemeyle ilgili konuşmamaya dikkat ediyoruz. Ben mahkemeden bu tapelerimi istedim. Hiçbirini vermediler bana çünkü biliyorum yanlışlıklar var. Konuşmakla yazmak arasında çok farklar vardır."

"Biz şike yapmadık. Türkiye'deki 'en temiziz diyen kulüpten çok daha temiziz diye tekrar tekrar söylüyorum."

"UEFA'da dava var. Sayın Şenes Erzik konuşmuyor. Ortada yok. Sayın Yıldırım Demirören konuşmuyor. Kim konuşacak? 'Ben bu kararları aldım, bu kararların arkasındayım' diyecek kimse yok mu?"

"Bu dava sadece F.Bahçe ve Beşiktaş'ın değil. Türk sporunun davasıdır. Hep beraber zarar göreceğiz. Steaua Bükreş parayı veriyor, görüntü var ama ceza almıyor. Bu organize bir iş ve bu organize iş UEFA ve Türkiye'de devam ediyor."

Şike davası değil, bu bir operasyondur. Orada ki operasyonu Türkiye'den yapıyorlar. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER