ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2013 Cumartesi 09:52

Ankara'dan Ermenistan'a sert cevap

Ankaradan Ermenistana sert cevap

Ermenistan Başsavcısı'nın açıklamalarına cevap Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Açıklamada, "Türkiye'den toprak talebi kimsenin haddine değildir" denildi.


Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Başsavcısı Aghvan Hovsepyan’ın Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırın yasal olarak belirlenmediği ve kaydedilen Ermeni topraklarının Ermenistan’a iade edilmesi gerektiği yönündeki beyanının bulunmasını esefle karşıladığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlık sözcüsünün Ermenistan Başsavcısı Aghvan Hovsepyan’ın Türkiye Ermenistan sınırı hakkındaki ifadelerine ilişkin soruya cevap verdiği aktarıldı. Açıklamada, “Açılış konuşması Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından Erivan'da yapılan 5-6 Temmuz 2013 tarihli Pan-Ermeni Avukatlar Kongresi'ndeki takdiminde Ermenistan Başsavcısı Aghvan Hovsepyan'ın Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırın yasal olarak belirlenmediği ve kaybedilen Ermeni topraklarının Ermenistan'a iade edilmesi gerektiği yönünde beyanda bulunmasını esefle karşılıyoruz." denildi.

Hovsepyan’ın başsavcılık gibi önemli bir resmi makamı işgal ettiği belirtilen sert açıklama şöyle devam etti:

“Bir yetkilinin yaptığı bu açıklamanın, komşusu Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair Ermenistan'da hakim sorunlu zihniyeti yansıtmakta ve bu ülkenin BM ve AGİT başta olmak üzere üyesi bulunduğu uluslararası örgütlere karşı üstlenmiş olduğu yükümlülüklere de ters düşmektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye'den toprak talebi kimsenin haddine değildir."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER