ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2013 Pazar 04:44

Ermenistan Türkiye'den toprak istedi!

Ermenistan Türkiyeden toprak istedi!

Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan, Türkiye'den toprak talebinde bulundu.


Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan, Türkiye Ermeni kilise ve arazilerini ve ayrıca sözde kaybedilmiş toprakların Ermenistan'a iade edilmesi gerektiğini belirterek Türkiye'den toprak talebinde bulundu.

Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan'ın iddiasına göre, Türkiye Ermeni kilise ve arazilerini ve ayrıca sözde kaybedilmiş toprakları Ermenistan'a iade etmeli.

Sözde Ermeni soykırımının 100. yıl dönümü etkinliklerine hazırlık bağlamında başkent Erivan'da düzenlenen konferansta konuşan Başsavcı, "Türkiye'de kalan kilise ve araziler Ermenistan Kilisesi'ne iade edilmeli. Ermenistan Cumhuriyeti ise kaybedilen toprakları geri almalı. Bu talepler yasal zeminde olmalı." dedi.

Azerbaycan'dan da toprak talebinde bulunan Ovsepyan, "Ermenistan'ın hem Türkiye hem de Azerbaycan'la (Nahçivan bölgesi) arazi sorunu var. Bunun hukuki çözümü için tüm hukuksal kanıtlarla birlikte bir dava dilekçesi hazırlamalı Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslar arası Mahkemelere sunulmalı." ifadesini kullandı.

Ermenistan Başsavcısı, sözde soykırım kurbanlarının torunlarına kesinlikle maddi tazminat verilmesini de talep etti.
Ovsepyan'ın iddiasına göre, sözde soykırım ve Türk-Ermeni ilişkilerinin çözümüyle ilgili konular yasal bir düzeye çıkartılmalı. Başsavcı, konuyla ilgili Ermeni hukuk uzmanlarına büyük görev düştüğünü de belirtti.

Başsavcının açıklamalarını yorumlayan bazı Ermeni siyasi uzmanları, şimdiye kadar üst düzey devlet yetkililerinin Türkiye'den böyle bir toprak ve maddi tazminat talebinde bulunmadığına dikkat çekti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER