ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Haziran 2014 Pazartesi 15:21

Alp Gürkan'a mahkemeden bir şok daha

Alp Gürkana mahkemeden bir şok daha

Soma Kömür İşletmeleri'nin mallarına ve parasına tedbir konuldu.


Soma 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi, facianın yaşandığı madeni işleten firmanın banka hesaplarına, araçlarına ve gayrimenkullerine tedbir koydurdu.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından madencilerden Mustafa Kocabaş'ın ailesi adına tazminat davası açan avukatları, Alp Gürkan'ın sahibi olduğu Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin mallarına tedbir konulmasını istedi. Bu talebi değerlendiren Soma 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi, firmanın tüm banka hesaplarına, araçlarına ve gayrimenkullerine tedbir konulmasına karar verdi.

"Karar bir an önce uygulansın" yazısı

Mahkeme kararının bir an önce uygulanması için de, Türkiye Kömür İşletmeleri, tüm bankaların genel müdürlüklerine ve tapu müdürlüklerine yazı yazdı.

İstanbulda'ki Kulesine de soruşturma açılmıştı

Soma'da facianın yaşandığı madenin sahibi Gürkan'ın İstanbul'da inşa ettirdiği Spine Towers'taki kaçak yapılaşmaya savcılık el koymuş, soruşturma açılmıştı.

Emsal karar: Para akışında bulunamayacak

Mahkemenin bu tedbir kararı, aynı kazada hayatını kaybeden 301 işçi adına açılacak olan tedbir kararları için de emsal niteliğini taşımış oldu. Mahkemenin kararıyla, şirket, bankalardan hiçbir para akışında bulunamayacağı gibi elindeki araçlar ile gayrimenkullerini de başka kişilere, mahkemeler sonuçlanıncaya kadar devredemeyecek.

13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında çıkan yangın sonrasında, 301 çalışan hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan adli soruşturmada ise, aralarında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme müdürü Akın Çelik'in de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER