ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2014 Salı 14:43

Alp Gürkan aranıyor

Alp Gürkan aranıyor

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun yetki belgesindeki imzanın kendisine ait olmadığını açıklaması, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Şimdi Soma Holding'in patronu Alp Gürkan ve bu kararda imzası bulunanların da bilgisine başvurulmak üzere arandıkları ileri sürüldü.


Olayla ilgili tutuklanan 8 kişi arasında bulunan Genel Müdür Ramazan Doğru ifadesinde, yetkinin kendisinde olduğunu gösteren Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 'yetki devri' kararındaki imzasının sahte olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine 'sahte imza' gündeme geldi ve savcının denetimli serbestlik kararı istediği Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan da tutuklandı.

YENİ DALGA BEKLENİYOR

Soruşturmayı yürüten savcılar şimdi bu Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 'yetki devri' belgesinde imzası bulunan diğer isimlerin ve imzanın sahte olup olmadığının peşine düştü.

Tutuklanan Can Gürkan'ın babası ve Soma Holding'in patronu Alp Gürkan ve imza sahibi diğer yönetim kurulu üyelerinin de bilgisine başvurulmak üzere arandıkları ileri sürüldü. 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL : ALP GÜRKAN HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Twitter'da yaptığı açıklamada "Eğer aldığım bilgi doğru ise Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı, ilk gidilen iki adreste bulunamadı" dedi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER