ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Eylül 2013 Perşembe 07:57

Alo dolandırılıyorsunuz!

Alo dolandırılıyorsunuz!

0850 hatlardan yapılan hayat sigortası vurgunu dalga dalga yayılırken, savcılıklara dudak uçuklatan dolandırıcılık şikâyetleri yağmaya başladı.


Uzmanlar vatandaşları "Uyanık olun" diye uyarıyor

Yaratıcılıkta sınır tanımayan dolandırıcılar, elektrik-doğalgaz sayaçlarından, elektrikli cihazlar ve yakıt tasarrufu aparatlarına kadar hemen her konuda vatandaşları mağdur ediyor. Birçok şehirden insanlar, 0850'li numaralardan arayan çağrı şirketlerinin kendilerini dolandırdığını söyledi. Savcılıklara yapılan suç duyuruları da çığ gibi büyüyor.

GÜVEN VERİYORLAR

Dolandırıcılar banka adı, kredi kartı numarası hatta kartın güvenlik kodunu bile söyleyerek karşı tarafın güvenini kazanıyor. Herhangi bir adrese bağlı olmadan alınabildiği için 'göçebe numara' adı verilen 0850'li hatlardan arayan şirketler, kişilere hayat sigortasının kapatılması gerektiğini, ellerinde kart numarası olduğu için kabul edilmese bile parayı çekeceklerini belirterek vatandaşı kandırıyor.

Hayali elektrik tasarruf cihazı sattılar

Çanakkale Çan'da yaşayan Fatih Şen'i 0850'li hatları kullanarak arayan Elektrik.mobil isimli şirketin elemanları elektrik tasarruf cihazı sattıklarını, bu ürünü kullanmanın da yasal zorunluluk haline geldiğini söyleyerek kredi kartı numarasını istemişler. 6-7 ay sürekli arandığını ve sonunda bu kişelere inanarak teklifi kabul ettiğini belirten Şen, "Kartımdan 200 lira kesildi. Ancak ürün gelmedi. Çevremde birçok kişi aynı şekilde dolandırıldı" dedi.

Kartla ilgili bütün bilgiler ellerinde

Malatya'da yaşayan Mahmut Özkan gönderdiği maille dolandırıldığını anlattı. Özkan, şunları söyledi: "Nisan ayında Türkiye Genel Sağlık Hizmetleri isimli bir şirket tarafından arandım. Arayanlar bir bankadan çektiğim krediye bağlı yapılan hayat sigortasını kullanmadığım için 349 lira ödemem gerektiğini söyledi. Ben de ödedim. Çünkü kredi kartımın numarası ve güvenlik kodu bile ellerindeydi." 

Kaynak: İbrahim Acar - Star

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER