ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2013 Cuma 14:03

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yeni kayıtlar bulundu

Ali İsmail Korkmazın ölümüyle ilgili yeni kayıtlar bulundu

Ali İsmail Korkmaz'ın polis ve bazı sivil kişiler tarafından dövülerek öldürülmesi soruşturması kapsamında yeni görüntüler ortaya çıktı.


Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz ’ın hayatını kaybettiği 10 Temmuz’dan beri çelişkili açıklama ve görüşleriyle dikkat çekiyor. Radikal gazetesinden yer alan habere göre, ilk olarak, “Kendi arkadaşları dövdü polis yaptı süsü veriyorlar” dedi. Göstericileri polisin dövdüğü ortaya çıkınca, “Ben Eskişehir’i değil, İstanbul ’u kastettim” diye konuştu. Bir polis tutuklanınca, ”Ağırlıklı olarak sivillerin işi” diye açıklama yaptı. Vali Tuna, en son da, “Görüntüleri polis silmedi” dedi. Oysa görüntüler Vali Tuna’yı yalanlıyor.


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


Vali Güngör Azim Tuna, Korkmaz’ın hayatını kaybetmesinden sonra 11 Temmuz’da çıktığı CNNTürk’teki canlı yayında, polisin dayağa karışmadığını savunarak, “Kendi arkadaşlarına bile zarar verip ‘polis yaptı’ süsüne büründürmeye çalışıyorlar” dedi. Bu açıklama büyük tepki çekti.

Radikal, gaz maskeli ve coplu polislerle sopalı bir sivilin bir genci dövdüğünü gösteren kayıtları ortaya çıkarınca Vali Tuna görüşünü değiştirdi. 13 Temmuz’da Radikal’e yaptığı özel açıklamada, “Kendi arkadaşları dövmüş olabilir” ifadelerinin yanlış anlaşıldığını, Eskişehir’i değil, İstanbul’daki olayları kastettiğini söyledi. Vali Tuna, “Polis karışmadı diye düşünüyoruz ama münferit bir şey olduysa, bilemediğimiz, görüntüler izlendikten sonra ortaya çıkar. Polislerin böyle bir şey yapması söz konusu olamaz. Öyle bir görüntü ortaya çıkarsa, gereği yerine getirilir” dedi.

'SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ'

Biri polis dört kişinin tutuklanması sonrasında Tuna, 8 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, “Biz bunu polis yapmadı demiştik, yine o sözümüzün arkasındayız. Burada ağırlıklı olarak sivil kişiler işin içinde. Büyük teşkilatın içinde, buna karışmış, maksadını, haddini aşan görevlilerimiz olabilir ve bununla ilgili gereken yapılır demiştik. Hem idari soruşturma açılarak görevinden uzaklaştırıldı hem de adli mekanizmalarca tutuklama yapıldı” dedi.
Tuna, yine Radikal’in, görüntülerin silindiği ve kaybedildiği yönündeki haberi sonrası, 19 Ağustos’ta Eskişehir Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısında, “Görüntüleri polis silmedi” dedi. “Gereken de yapılıyor dedik. Şu an tutuklandılar. Öncelikle o gün görüntüler polisimiz tarafından hemen toplanmış ve adli mekanizmaya teslim edilmiştir. Bu noktada polis tarafından bir karartma, gizleme hadisesi yapılması söz konusu değil” dedi.

GÖRÜNTÜLER YALANLIYOR

Radikal’in haberine göre, dün ve bugün yayınladığı görüntüler ise Vali Tuna’yı bir kez da yalanladı. Görüntülerde coplu polislerle sopalı sivillerin birlikte hareket ettikleri ve göstericileri birlikte dövdükleri görülüyor. Harman Ekmek Fırını’na ait görüntülerin silinme tarihi ise 'polis silmedi' açıklamasına gölge düşürüyor. Çünkü görüntülerin polise teslim edilmeden bir gün önce silindiği tespit edilmiş durumda. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER